Rodina Juchovcov z Rudnian: Biedne podmienky a dcéry v úlohe matky!

Viete si predstaviť, že by ste boli na ich mieste?

Rudňany v okrese Spišská Nová Ves sú miestom, kde má rodina Juchovcov svoj príbytok. Na konci malebnej obce medzi zelenými kopcami sa nachádza ich skromný domček s ešte skromnejším zariadením. V čase nakrúcania nášho rozhovoru to bola osemčlenná rodina, ktorá žila vo veľkej chudobe. Lokalita, v ktorej žijú, sa totiž ľudovo nazýva „hladová dolina“. Ľudia, ktorí prácu majú, veľa nezarobia. Navyše, pani Juchovej diagnostikovali rakovinu a liečenie či pobyt v nemocnici ich finančnú situáciu len zhoršili. 

Kým rovesníčky najstarších dievčat tejto rodiny vo veku od 10 do 15 rokov zamestnávajú prvé lásky, randenie, nakupovanie štýlového oblečenia či televízne seriály, dcéry Juchové majú iné problémy. Pre matkinu chorobu museli prevziať jej úlohu, a teda variť, upratovať a starať sa o najmladšieho bračeka, ktorý má len rok a pol. V čase nakrúcania rozhovoru však ešte nemohli tušiť, že to osud bohužiaľ zariadi tak, že to takto ostane už navždy. Hoci vedia, že ich život je ťažký, nevzdávajú sa a majú svoje sny.

Aj o ich snoch je dojemné video, ktoré vám priblíži nielen to, ako táto rodina žije, ale bližšie vám predstaví aj šesť detí, ktoré sa zo dňa na deň stali polovičnými sirotami.

Lajknite fanpage V siedmom nebi a budete pravidelne informovaní o najnovších novinkách a v kontakte aj s Vilom Rozborilom.