Doba ľadová

Filmy, ktoré si pre zábavu pozrú aj dospelí: Najvtipnejšie animáky našich čias

Tieto filmy vás rozosmejú zakaždým.

Krúdovci
Tento film patrí k najmladším na našom zozname, do kín sa dostal v roku 2013 a premiéru na JOJke mal minulý rok, no už za taký krátky čas sa zapísal do našich sŕdc. Príbeh rodinky z Doby kamennej si vás jednoznačne získa a bez ohľadu na vek sa aspoň niekoľkokrát pristihnete pritom, že sa smejete z plných pľúc. A titul najvtipnejšieho člena rodiny získava jednoznačne babka!

Zdroj: joj.sk

Ratatouille
Tento animovaný film pochádza od oskarového režiséra Brada Birda a opäť prináša jeden z netradičných, no krásnych príbehov od Pixaru – osud potkana, ktorý túžil po kariére v prvotriednej kuchyni. Zdanlivo nesplniteľný cieľ sa mu priblížil, keď spoznal pomocníka v kuchyni Linguiniho. Špeciálne puto medzi nimi priviedlo úspech a šťastie napokon obom, no na ceste k nemu so sebou vyvolalo mnoho vtipných momentov.

Simpsonovci vo filme
Ak niektorej položke na našom zozname prislúcha označenie „kultová“, tak to jednoznačne musí byť toto miesto – Simpsonovci sa stali kultom po každom smere, na konte majú 27 seriálových sérií a jeden „celovečerák“. Hoci mnohí fanúšikovia šou tvrdia, že Simpsonovci vo filme a ani posledné série seriálu už nie sú to, čo predtým, no musíte uznať, že na tatkovi Homerovi a jeho vydarenej rodinke sa zasmejete zakaždým.

Zdroj: joj.sk

Zootropolis
Zootropolis sa do kín dostal iba tento rok a ešte chvíľu potrvá, než ho budeme môcť zaradiť na zoznam najkultovejších animákov, no k tým najvtipnejším rozhodne patrí. Prináša skvelý odkaz pre naše deti – svoje sny môžete dosiahnuť, bez ohľadu na to, odkiaľ pochádzame. Okrem toho so sebou prinášal veľa vtipných okamihov. A hlavne: hoci... koľko... krát... si... pozriete... scénu... s... leňochodmi... zasmejete... sa... na nich... zakaždým!

Shrek
Vychádza z klasických rozprávok a rozprávkových postáv, no rozpráva úplne iný príbeh – o zlobrovi, ktorý je väčšinou obávaný záporák. No ako Shrek odhalí, aj zlobor má svoje vrstvy (ako cibuľa) a zaslúži si lásku krásnej princeznej. Škoda, že si svoju reputáciu tak trochu pokazil posledným štvrtým dielom, no minimálne ten prvý zostane navždy jedným z najvtipnejších animovaných filmov.

Hľadá sa Nemo
Hoci sa pokračovania dočkal až po mnohých rokoch, Nemo jednoznačne patrí k najkultovejším a najvtipnejším animákom súčasnosti, ktorý nás dokonca dokáže dojať až k slzám. Hovorí o neutíchajúcej otcovskej láske rybičky Marvina, ktorý bol ochotný preplaviť sa cez celý oceán, len aby sa znovu stretol so svojím synom Nemom. Dojemné okamihy fungujú aj na desiate zhliadnutie filmu, ale hlavne sa zakaždým zasmejeme na zábudlivej rybičke Dori, ktorá nás naučila skvelé životné heslo: Stále plávaj!

Zdroj: joj.sk

Doba ľadová
Momentálne môžete v kinách zhliadnuť na veľkom plátne už piate pokračovanie Doby ľadovej. Žiaden iný film na tomto zozname sa nemôže pochváliť toľkými snímkami v sérii a podľa návštevnosti a reakcií publika to bude zasa hit. Niet sa čomu čudovať. Zostava v zložení mamut Manny, šabľozubý tiger Diego a leňochod Sid, ktorých príbehy zakaždým dopĺňa ťažký osud veveričiaka Scrata – neustále sa naháňajúceho za svojím milovaným orechom, sa zakaždým postará o skvelú zábavu určenú pre všetkých členov rodiny.

Sledujte film Doba ľadová 3 dnes o 20:35 na JOJke! A ktorý je váš najobľúbenejší animák? Vyjadrite svoj názor v ankete!

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora