Konečne sa po rokoch stretli: Michael a Lincoln však na seba ušili búdu!

Podarí sa im utiecť z krajiny?

Po rokoch odlúčenia svitá nová nádej na život. Po tom, čo sa Michaelovi nepodarilo utiecť z väzenia Ogygia v Yemene musí vymyslieť nový plán. Spolu s jeho kumpánmi ich zavrú na samotky, kde budú čakať na svoju smrť. Vojská Islamského štátu sa už blížia a výbuchy sú čoraz bližšie. Idú si po svojho vodcu Ramala, ktorý je uväznený spolu s Michaelom. Jediná možnosť na útek je spolupracovať s ním.

Medzitým Lincoln dostal možnosť vyslobodiť svojho brata a vybaviť mu úplnú milosť. Príde však neskoro a Michael je už na úteku aj s obávaným teroristom. Ten ich samozrejme zradí a privolá svoje vojská, aby zabili všetkých členov Michaelovej skupiny. Našťastie ich nájde Lincoln, ktorému sa podarí zmocniť sa samopalu a vyslobodiť ich. Počas toho však zabijú ich vodcu a tým na seba privolajú ich veľký hnev. Pomsta sa blíži a Islamisti im vyhlásili vojnu. Je nejaká šanca, aby sa dostali z krajiny?

Sledujte seriál Prison Break už dnes o 22:45 na JOJke!

O seriáli

Uplynulo už sedem rokov, čo sa Michael Scofield obetoval, aby zachránil život svojej tehotnej manželke Sare na úteku z väzenia, odkiaľ ju vyslobodil, keď sa stala obeťou sprisahania. Všetci ho považovali za mŕtveho. Keď sa však objavia stopy, ktoré naznačujú, že Michael by mohol byť nažive, jeho brat Lincoln Burrows sa spojí so Sarou Tancrediovou, ktorá vychováva Michaelovho syna, aby spoločne vypátrali pravdu. Stopy vedú do väzenia Ogygia v meste Saná, metropole Jemenu, odkiaľ pochádza mysteriózna fotografia muža, podobného Michaelovi.

Správa, že Michael ešte žije, šokuje nielen jeho dávnych priateľov, ale aj nepriateľov a prinúti ich, aby neodkladne konali. A tak sa starí parťáci z väzenia Fox River - Sucre, T-Bag a C-Note znova dajú dovedna, aby na blízkom východe zorganizovali svoju doteraz najodvážnejšiu akciu - Michaelov útek z najnebezpečnejšieho väzenia na svete, ktoré sa nachádza priamo uprostred hlavného mesta výbušnej krajiny zmietanej občianskou vojnou.

T-Bag prekvapí Saru s varovaním, že dvaja z Poseidonových zabijakov, Van Gogh a A & W, ju prenasledujú a jej život je v obrovskom nebezpečenstve.  Lincoln sa snaží získať späť svoj zabavený pas a uniknúť z Jemenu. Michael Scofield plánuje svoj ďalší ťah pri úteku z väzenia aj cudzej krajiny.

Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Viac článkov od autora