Kraľovičová sa po dlhšom čase objavila v spoločnosti: Všetky oči boli okamžite na nej!

Obľúbená herečka podporila podujatie Vďaka knihe.

Kniha by mala byť dôležitou súčasťou nášho života už od detstva. Pri množstve technických noviniek bojuje o svoje miesto v harmonograme každého človeka. Viacero odborníkov tvrdí, že čítanie rozvíja fantáziu, tvorí ideály, predstavy a pomáha formovať našu osobnosť.

​Známe tváre ako Mária Kraľovičová, Andy Kraus a Richard Stanke podporili podujatie Vďaka knihe, ktoré organizuje kníhkupectvo Panta Rhei. Ich cieľom bolo poukázať na dôležitosť čítania kníh, pretože bez nich by bol náš život prázdnejší a smutnejší. Keď do miestnosti vstúpila Mária Kraľovičová priniesla so sebou poriadnu dávku pozitívnej energie. Všetky oči padli na obľúbenú herečku, ktorá nedávno oslávila 90. narodeniny. Kraľovičová je v úžasnej forme a neustále sa usmieva: ,,Od malička mám rada poéziu, pretože ako dievčatko som sa naučila prvú básničku Anjeličku, môj strážničku a recitujem si ju každý deň doteraz.“ Mária žila dlhé roky so svojím manželom Miroslavom Procházkom, ktorý sa venoval písaniu. ,,Môj muž básnik mi písal básničky, aj ich prekladal,“ spomína herečka.

Okrem Kraľovičovej sa novými ambasádormi podujatia stali Andy Kraus a Richard Stanke. ,,Kniha je pomocník, keď je človek sám a chce mať chvíľku pre seba,“ zdôveril sa Stanke. Kraus nedávno napísal svoju prvú knihu Route 67 a čítanie má veľmi rád. ,,Popri tom reálnom živote si človek môže zažiť ešte jeden virtuálny, ktorý je lepší,“ priznal Andy.