Rúško nie je hanba! Moderátori televízie JOJ si tváre chránia originálne!

Televízia JOJ a všetci zamestnanci sa od začiatku začali správať zodpovedne a nosili rúška, aby sme deklarovali aj my výzvu, že rúško nie je hanba. Hneď si ich nasadili moderátori spravodajstva v živom vysielaní a nechýbajú nikomu v reláciách, ktoré sa aj v týchto dňoch nakrúcajú. Samozrejmé pre nás bolo aj vyzbrojenie týmito ochrannými pomôckami všetkých pracovníkov, ktorí denne zabezpečujú vysielanie a tiež pre redaktorov, kameramanov, ktorí sú bezprostredne ohrození počas pracovných výjazdov.

Televízne kostymérky Tatiana KrauszováNaďa Albertová sa hneď na začiatku posadili v práci za šijací stroj a šili rúška pre všetkých kolegov z toho, čo našli alebo niekto priniesol. Vedeli, že vysielať sa musí a zdravie kolegov bolo prvoradé. Hlavná stylistka TV JOJ Adriana Chorvatovičová na začiatku chápala, že rúško plní hlavne ochrannú funkciu, ale potom jej to nedalo spávať a prišiel rad aj na estetickú stránku. Veď redaktori a moderátori TV JOJ idú vždy príkladom.  Adriana: „Keď sa začali nosiť rúška, všade ich bol nedostatok a naši zamestnanci nosili na obraz čo mali k dispozícii. Nevyzeralo to pekne, nebolo to niekedy ani funkčné, ani estetické a hlavne som chcela, aby to bolo jednotné pre všetkých JOJkárov. Musela som improvizovať a tak som navrhla zopár typov. Prvé sú z tričiek s logom JOJ, ktoré slúžili na reklamné účely.“

Adriana najskôr šila ochranné JOJkárske rúšky doma a moderátori ich testovali pred vysielaním, či sa im v nich dobre dýcha a či im je dobre rozumieť. Po prvých vzorových kusov sa práce na šijacom stroji chopila jej kolegynka kostymérka Brigita Juričková a šije ich z domu. Keďže máme na spravodajstve kopec ľudí zabezpečujúcich vysielanie po celom Slovensku, nebolo v ich silách plniť si svoje povinnosti a okrem toho šiť.

Plánujeme tiež nakrúcať nové časti relácie Inkognito, kde tiež, samozrejme, zachováme bezpečnosť všetkých hádačov aj členov štábu. Toto všetko sa už nedá robiť „na kolene“. Museli sme teda prizvať na pomoc spolupracovníka Mareka Smižanského, ktorý už roky spolu s nami kreuje, vyrába a dodáva všetky reklamné predmety s logom JOJky.  Marek aj jeho manželka pomáhajú ako sa dá. „Najskôr moja žena šila rúška pre deti na detskej onkológii, potom sme sa pridali susedskej k výzve a šili pre susedov v Malinove," prezradil. Teraz sa im k týmto dobrovoľníckym  prácam pridala žiadosť z JOJky o pomoc.  Marek v tejto situácii zabezpečuje látku, gumičky, potlač, distribúciu a jeho manželka Monika sedí denne za šijacím strojom a šije. Okrem toho majú doma dve deti, ktorým sa tiež musia v čase karantény venovať, učiť sa s nimi a zabezpečiť chod domácnosti. Podarilo sa im už aj pokaziť jeden šijací stroj, ale našťastie majú ďalší. Potrebovali by zohnať opravára, ale zatiaľ sa im nedarí, tak dúfajú, že sa im niekto ozve a pomôže. Pre nich je samozrejmé pomáhať.

Zdroj: Adriana Chorvatovičová

​​Prvoradou je pre televíziu JOJ zaobstarať rúška pre všetkých zamestnancov vo všetkých regiónoch, ktorí nemôžu využívať home office, ale denne chodia do práce a zabezpečujú vysielanie. Samozrejme, redaktori budú so sebou nosiť na výjazdy viac rúšok, aby ich mohli poskytnúť ľuďom, ktorí ich potrebujú. Správame sa zodpovedne.

 

Tagy: rúška TV JOJ