Chcete si vytriediť šatník, no neviete, kde začať? Tipy od známej blogerky ženy milujú!

Ženské šatníky sú vo väčšine typické tým, že hoci praskajú vo švíkoch, často v nich nemožno nájsť nič vhodné. A tak si dokupujeme stále ďalšie a ďalšie oblečenie a čakáme, kedy naše skrine od preplnenosti explodujú. Vieme, ako si s tým poradíte raz a navždy!

Triedenie šatníka, najmä toho preplneného, je pre mnoho žien hotovou nočnou morou. Ešte ani neotvoríme dvere na skrini a na čele nám už nabehnú kropaje potu, keď si predstavíme, čo nás čaká. Ak ste na tom rovnako alebo aspoň podobne, máme pre vás tipy, ktoré naozaj fungujú! Ich autorkou je šikovná a inšpiratívna slovenská blogerka Katka Peterová, známa ako La Florita. Sympatická tmavovláska je zástankyňou takzvanej pomalej módy a svojich followerov a fanúšikov nepodnecuje k bezhlavému nakupovaniu nového oblečenia, ale k zodpovednosti, udržateľnosti a uprednostňovaniu kvality pred kvantitou. Vo svojom najnovšom videu zhrnula základné zásady triedenia šatníka, ktoré ženy doslova milujú! Krok po kroku vysvetľuje, ako je najlepšie postupovať a zároveň, ako si vytvoríte funkčný šatník, ktorý po čase nezačne od preplnenosti sám od seba vypľúvať do vašej izby jednotlivé kúsky oblečenia. Ste pripravené? Tak hor sa do toho!

Katka vo videu vysvetľuje, že základom je byť dostatočne kritický voči tomu, čo v skrini máte. Len tak sa dokážete efektívne zbaviť toho, čo už naozaj nenosíte a nepotrebujete. „Mojím základným pravidlom je, že z tejto kopy odíde všetko, čo som nemala rok na sebe. Ak som to nemala na sebe, malo to nejaký dôvod, prečo som si to počas štyroch ročných období neobliekla. Rok je dostatočne dlhý čas na to, aby ste zistili, čo máte zo svojho šatníka naozaj rady," vysvetľuje blogerka. Ak nechcete byť takto nekompromisné, predĺžte si to obdobie na dva roky. Podľa Katky je však viac než pravdepodobné, že ak ste niečo nemali na sebe rok, už si to neoblečiete. Jedným dychom prízvukuje, aby ste sa svojho rozhodnutia naozaj držali aj v momente, keď s triedením skončíte. Najväčšiu chybu, ktorú môžete spraviť je, ak vytriedenú vec vložíte naspäť do skrine,“ dodáva Katka.