Spoveď Slovenky z Tirolska, ktorá má COVID-19: Šokujúce slová mladej ženy o príznakoch!

Minulý týždeň sa na Slovensko v rámci repatriácie vrátili stovky áut z rakúskeho Tirolska. Umiestnili ich do štátnej karantény v Rači a po hromadnom testovaní sa ukázalo, že desiatky z nich sú nakazení koronavírusom. Medzi nimi je aj Ivana, ktorá nám poskytla exkluzívny rozhovor!

Sympatická Ivana pracovala v rakúskom mestečku Ischgl dlhé roky ako raňajková čašníčka v jednom z hotelov. Situácia okolo šíriaceho sa koronavírusu ju ale prinútila vrátiť sa na Slovensko. Ani v najhoršom sne ale nečakala, že si z Tirolska prinesie aj „suvenír“ v podobe ochorenia COVID-19.Znie to smiešne, že som pozitívna. Skôr som pozitívne naladená. Nikdy by mi nenapadlo, že sa dostanem do takejto situácie,“ začala svoju spoveď. Celé sa to podľa jej slov začalo pred tromi týždňami, keď už bola v karanténe v Rakúsku. „Asi pred tromi týždňami som bola behať. Vtedy dosť fúkalo a myslela som si, že som len prechladla. Teraz si to spätne dávam dokopy. Mala som bolesti hlavy, stratu čuchu, nádchu, pokašliavanie, únava. Celé to trvalo asi tri dni. Odvtedy sa cítim v poriadku,“ povedala Ivana pre joj.sk. Ako uviedla, odvtedy nemá žiadne opisované príznaky, cíti sa zdravá a nič nenasvedčuje, že by bola chorá. O to je koronavírus zákernejší.

​Hoci sa mnohí repatrianti sťažujú na kvalitu zariadení, v ktorých sú umiestnení, mladá Slovenka sa na podmienky nesťažuje. „Našťastie, som človek, ktorý sa snaží vo všetkom negatívnom vidieť tie pozitívne stránky. Teplá voda tečie, varia dobre. Škoda len, že jedlo nám chodí už studené, ale v pohode,“ skonštatovala. Zároveň dodala, že vojaci a policajti, ktorí na nich v zariadení v Rači dohliadajú, sú nesmierne milí, ochotní a nápomocní. „Chcem veľmi pekne poďakovať vojakom a policajtom, ktorí sú tu v Rači naozaj veľmi zlatí. Ak niečo potrebujeme z auta alebo ak máme nejakú donášku, prinesú nám to až ku dverám. Som veľmi príjemne prekvapená, koľko majú trpezlivosti. Táto situácia nie je jednoduchá pre nikoho z nás. Ešte raz, veľmi pekne ďakujeme, chlapci!,“ odkázala mužom zákona.

Celý rozhovor s repatriantkou Ivanou nájdete vo videu HORE!