Ivanin horor s COVIDOM-19: Pomýlili sa a z karantény ju omylom poslali domov pozitívnu!

Sympatická blondínka sa koncom marca vrátila na Slovensko spolu s ďalšími stovkami krajanov v rámci procesu repatriácie z Tirolska. V štátnej karanténe v Rači strávila 38 dní, kým ju konečne ako negatívnu poslali domov. O dva dni jej však volali, že sa pomýlili, pretože je stále pozitívna.

Sympatická Ivana pracovala v rakúskom mestečku Ischgl dlhé roky ako raňajková čašníčka v jednom z hotelov. Situácia okolo šíriaceho sa koronavírusu ju ale prinútila vrátiť sa na Slovensko. Z Tirolska si priniesla neželaný suvenír v podobe COVIDU-19. Začiatkom apríla nám poskytla exkluzívny rozhovor, v ktorom nám detailne popísala svoje príznaky ako aj to, ako vyzerá jej život medzi štyrmi stenami. V štátnej karanténe napokon strávila dlhých 38 dní a trpezlivo čakala, kým test konečne preukáže, že je negatívna a môže ísť domov k svojej rodine. A dočkala sa!

V piatok 8. mája ju prepustili domov. Natešená Ivana sadla do auta a okamžite vyštartovala za svojou rodinou. Dva dni si užívala naplno ich prítomnosť a tešila sa zo znovu získanej slobody. Tá však netrvala dlho. V nedeľu večer mala telefonát z Bratislavy, v ktorom sa dozvedela hororovú správu! V piatok som bola prepustená s dvomi negatívnymi výsledkami. A v nedeľu večer, čiže 3 dni po testovaní mi vola pani z Bratislavy, že viete...stala sa chyba, vy ste stále pozitívna. Chápete to niekto? Ja vôbec… Celý čas sa snažím vyhnúť tejto situácii, nechcela som ohroziť rodinu, známych, okolie. Tridsaťosem dní som sedela v izbe medzi štyrmi stenami. Iste to malo zmysel, ale aspoň vidíte, ako to tu s tou Koronou funguje. Neviem, kde je pravda. Netuším to... Niekto pochybil a chcem vedieť kto! Kto svoju nedbanlivosťou ohrozil moje okolie? Za toto by mal niekto niesť zodpovednosť, pretože nie som jediný prípad! Z troch ľudí, čo sme tam boli 38 dní zatvorení, sú až 2 takéto prípady,“ povedala rozhorčená mladá žena.

Ivana okamžite skončila na infekčnom oddelení v Nitre a jej rodičia v rizikovom veku v povinnej domácej karanténe. Som veľmi nahnevaná, sklamaná, smutná… Nerozumiem tomu! Fakt už ničomu... Som zvedavá, či sa dozviem niekedy pravdu, ako toto celé v skutočnosti je,“ skonštatovala rozčarovane. Na situácii je zarážajúce aj to, že tento týždeň absolvovala ďalšie testovanie na COVID-19, ktoré preukázalo, že je naozaj negatívna. Nešťastná žena, teda, sama nevie, či je vlastne naozaj negatívna alebo pozitívna a znovu sa niekto len pomýlil. Situáciu budeme sledovať.