Slovensko sa zmenilo a S VAMI sa meníme aj my: JOJka má novú tvár!

V sobotu 30. mája o 20:30 sme zmenili to, ako vaša obľúbená televízia JOJ vyzerá. Po piatich rokoch sme zmenili staničnú grafiku. Tou novou vám chceme dať najavo, že sme S VAMI, nech sa deje čokoľvek.

Rok 2020 nás všetkých zaskočil udalosťami, aké mnohí z nás ešte nikdy nezažili. Nezažili sme ich ani my a tak sme boli spoločne na jednej lodi. V súvislosti s tým sme pocítili túžbu vyjadriť náš pocit spolupatričnosti. Pocit, ktorý práve v tomto neočakávanom a krízovom období, zafungoval medzi vami, našimi divákmi, a nami, ktorí pre vás tvoríme obsah. Poznáme váš svet, zrkadlíme ho, prežívame ho spolu s vami. Snažíme sa vám poskytnúť oporu vtedy, keď ju potrebujete. Ukázalo sa to nakoniec aj v dňoch poznačených ochorením COVID-19. Siahali ste po informáciách, vyhľadávali názory a vysvetlenia, potrebovali ste upokojenie a radosť, ktoré sme sa vám snažili ponúknuť.

Práve tieto zmeny, ktoré sa okolo nás dejú, urýchlili prácu na novej podobe tváre televízie JOJ – na novej staničnej grafike. Dôvodom nebola len potreba súladu s aktuálnym estetickým vnímaním, či modernými trendami v grafike, no hlavne nutnosť vyjadriť to, že sme tu stále pre vás. Koniec koncov, tvar loga JOJky, špirála, sa nachádza všade vôkol nás. Nájdete ju na ulite slimáka, vo vodnom víre, v detaile rozrastajúcej sa rastliny, v slimákovi na konci huslí. Špirála vznikne, keď opracujete drevo, vyčaríte účes krásnej dámy, alebo keď si vaše dieťa zastrúha farbičku. Je to náš svet – známy, plný istoty, v ktorom to, čo spravíme, necháva po sebe stopu. Tento pocit poznaného, blízkeho a bezpečného vyjadruje nový claim televízie JOJ: S VAMI. Spolu s ním sa vám prihovárame slovami:

Každý deň s vami
Žijeme s vami
Snívame s vami
Zabávame sa s vami
Iba s vami máme zmysel

Práve zmenu claimu pravdepodobne zaregistrujú diváci najskôr. Po piatich rokoch vystrieda známe „Zážitok vidieť“. To vyjadrovalo, že televízia ponúka kvalitný obsah, vďaka moderným technológiám kvalitný obraz a silné emócie. Claim „S VAMI“ dáva najavo, že najdôležitejšie je pre nás budovať vzťah s našimi divákmi, poznávať a zrkadliť ich svet.

Na novej staničnej grafike sa podieľali Kreatíva a Marketing televízie JOJ:

Riaditeľ kreatívneho oddelenia: Ondrej Garan Hutník
Grafický vizuál a animácie: Radovan Hajdin, Ivan Kubove, Monika Kvaková, Ján Tokár, Jakub Jurášek
Copywriter a režisér: Barbora Kardošová, Marián Kolík
Produkcia: Erika Hrdlicová
Hudba: Martin Zimányi
Riaditeľka marketingu, PR a analýz: Ivana Semjanová