Megaúspešný film Najväčší showman: TOP 10 zaujímavostí, ktoré ste netušili!

Už dnes večer sa pohodlne usaďte na gauč a nenechajte si ujsť skvelý film Najväčší showman. Kým si však pozriete snímku, prečítajte si TOP 10 zaujímavostí, ktoré ste o tomto filmovom hite nevedeli.

​Phineas Taylor Barnum je vizionár, ktorého úprimné nadšenie je priam nákazlivé. A to aj v časoch, kedy jeho nezlomný optimizmus a energia sú jediným bohatstvom, ktoré má zrovna k dispozícii. Barnum začína svoju životnú cestu vedúcu až k hviezdnemu úspechu s úplne prázdnymi vreckami, za to však s hlavou plnou fantastických nápadov. Vďaka nim vytvorí a postupne zostaví fascinujúcu šou zaplnenú úžasnými žonglérmi, tanečníkmi, akrobatmi, fúzatými speváčkami, najsilnejšími, najmenšími aj najvyššími mužmi. Z jeho predstavenia sa napriek mnohým predsudkom stáva celosvetová senzácia. A Barnum úspech svojej šou dokáže náležite podporiť pomocou dovtedy nevídanej reklamnej kampane, ktorá mu vyslúži označenie "princ humbukov" a jeho meno sa stáva synonymom pre poriadne nafúknutú propagáciu.

TOP 10 zaujímavostí o filme Najväčší showman:

1. Phineas Taylor Barnum mal v skutočnosti štyri dcéry. Dve sa dožili vysokého veku a nachádzajú sa vo filme. Boli najstaršie (Caroline Cornelia *1833 a Helen Maria *1840). Tretia dcéra sa dožila len dvoch rokov (Frances Irena *1842) a najmladšia len 31 rokov (Pauline Taylor *1846). Dve mladšie dcéry zomreli v rovnaký deň, ale v inom roku.
2. Celosvetová premiéra sa konala 8. decembra 2017 v New Yorku.
3. Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac než 15 000 pracovných miest.
4. Filmový pár Zendaya a Zac Efron spája fakt, že obaja hrali na Disney Channel, a to konkrétne Zendaya v seriáloch Na parket! (od roku 2010), Tajný život (od roku 2015) a filmoch Nepriatelia (2012), Chlapci na povel (2014), a Zac Efron v trilógii filmov Muzikál zo strednej.
5. Postava Jenny, ktorú vo filme stvárnila Rebecca Ferguson, bola pôvodne napísaná pre Anne Hathaway. Anne sa o rolu dokonca aj uchádzala spolu s Ellen Page, avšak režisér sa napokon rozhodol obsadiť Rebeccu.
6. Zendaya zvládla všetky kúsky bez kaskadérskeho záskoku.
7. Hugh Jackman sa na svoju postavu pripravoval veľmi zodpovedne. Prezradil, že o P. T. Barnumovi prečítal tri desiatky kníh.
8. Rebecca Ferguson pri nakrúcaní scén v opere síce spievala, no v konečnej verzii filmu počujeme hlas Loren Allred.
9. Hugh Jackamn prezradil, že film Najväčší showman je jeho vysnívaným projektom.
10. Film bol inšpirovaný skutočným životom P.T. Barnuma, ktorý žil v rokoch 1810 a 1891.

Nenechajte si ujsť film Najväčší showman už dnes večer o 20:35 hod. na JOJke!