FOTO: Vojvodkyňa alebo Popoluška? Kate ušmudlaná od múky pomáhala v pekárni!

Vojvodkyňa z Cambridge Kate Middleton a princ William nezapadajú do škatuľky monarchov, ktorým obyčajná práca smrdí. Dokazujú to dnes a denne, keď sa sami chopia ťažkých nástrojov a priložia ruku k dielu, tak ako pri návšteve pekárne v Londýne. Kate si zladila rúško so šatami, vydezinfikovala si ruky a pustila sa do miesenia cesta.

​Je zvykom, že Kate Middleton skúša rôzne profesie, ku ktorým by sa ako členka kráľovskej rodiny nikdy nedostala. Počas prázdnin sa na deň stala milovníčkou záhradkárčenia a v záhradníckom centre detského hospicu pomáhala s presádzaním kvetín, dokonca si priniesla vlastný črepník a odkryla pár črepín zo života v Kensingtonskom paláci.

Teraz sa spolu s princom Williamom rozhodli potešiť svojou návštevou pekáreň na Brick Lane. Okrem zvyčajného záujmu o toto remeslo v čase koronavírusu sa dvojica pozrela aj do zákulisia, odhalila dennú prípravu pečiva a sami sa na hodinu prevtelili do pekárov.

​Obaja monarchovia museli mať rúška, William si vzal jednoduché modré, Kate svoje zladila s ružovými šatami s drobnými kvetinkami. Podobnú farbu mala aj zástera. Po dezinfekcii rúk sa obaja ponorili do prípravy pečiva - miesili cesto, skladali ho do prepraviek a sledovali pečenie.

V rovnaký deň sa Kate s Williamom vydali za dobrovoľníkmi do mešity vo východnom Londýne a navštívili aj centrum práce London Bridge Jobcentre. Ich uvoľnenosť a otvorenosť vyčarili úsmev každému, kto sa s nimi dal do reči.