Nemilosrdné rozhodnutie kráľovnej Alžbety II: Vianoce budú bez Charlesa a Williama!

Tohtoročné Vianoce budú pre kráľovnú Alžbetu II. veľmi pochmúrne. Vzhľadom na opatrenia kvôli nebezpečnému koronavírusu ich smie stráviť len s ďalšiíi dvoma rodinami. Vojvodovia zo Sussexu boli z hry ešte pred novými pravidlami. Vyzerá to ale, že sa pozvánky ku štedrovečernému stolu nedočkajú ani princ Charles a William s Kate.

​V snahe zamedziť šíreniu koronavírusu počas sviatkov naordinoval premiér Boris Johnson Britom nové pravidlá. Do tzv. vianočnej bubliny sa medzi 23. až 27. decembrom smú vtesnať len členovia troch domácností, a to v obmedzenom počte.

Pre obyčajné rodiny je to celkom zvládnuteľná situácia, pre kráľovnú Alžbetu II. logistická nočná mora. Britská monarchia je totiž rozvetvená ako starobylý strom. Tradičné rozbaľovanie darčekov na hrade Sandringham sa tento rok bude musieť zaobísť bez väčšiny členov, respektíve si s kráľovnou a princom Philipom pri čaji môžu posťažovať maximálne dve ďalšie rodiny. Podľa zahraničných médií je už rozhodnuté, komu sa tejto príležitosti dostane, a nie je to ani jedna zo zrejmých a očakávaných volieb.

Kráľovná Alžbeta II. by Vianoce mala stráviť len s rodinou svojho syna, grófa z Wessexu Edwarda. S plánom prišiel kráľovnin tím poradcov. Vynechanie jasných favoritov princa Charlesa a princa Williama má údajne svoje opodstatnenie - pokiaľ by Štedrý deň oslávili s panovníčkou, museli by sa vzdať možnosti navštíviť počas sviatkov rodiny svojich polovičiek.

​Ostatní monarchovia predsa len nebudú ukrátení, o čas s kráľovnou neprídu. Striktné pravidlá troch rodín platia len pre vnútorné priestory, na vonkajšie aktivity sa vzťahuje voľnejšie obmedzenie tridsiatich osôb. Počas každoročného lovu bažantov sa tak pomieša rodiny vojvodov z Cambridge, Cornwallu aj Wessexu. Otáznikom zostáva Alžbetin nepodarený syn princ Andrew, ktorý kvôli pedofilnému škandálu padol do nemilosti. Utečenci zo Sussexu princ Harry a Meghan Markle by sa ale tohtoročných osláv nemohli zúčastniť, ani keby pandémia koronavírusu neochromila svet.