TOP 10 zaujímavostí o filme Thor: Ragnarok: TOTO ste určite nevedeli!

Máte radi dobrodružné fantasy či marvelovky? Tak si nenechajte ujsť dnešný film Thor: Ragnarok. Predtým si však prečítajte zaujímavosti, ktoré ste určite netušili.

​Thor je uväznený na opačnom konci vesmíru bez svojho mocného kladiva a je nútený pustiť sa do pretekov s časom, aby sa vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - skazu svojho domova a koniec asgardskej civilizácie - ktorý sa snaží rozpútať mocný nový nepriateľ - nemilosrdná Hela. Predtým ale musí prežiť smrtiaciu gladiátorskú súťaž, v ktorej sa ocitá tvárou v tvár svojmu bývalému spojencovi z radov Avengers - neuvertieľnému Hulkovi.

TOP 10 zaujímavostí o filme:

1. Keď Thor a Loki hľadajú Odina v New Yorku, prídu sa za Thorom odfotiť dve dievčatá. Jednu z nich stvárnila sesternica z druhého kolena Chrisa Nemswortha, Taylor Hemsworth.
2. Keď sa na konci filmy Thor rozhoduje, kam so svojím národom zamieri, spýta sa Mieka, odkiaľ pochádza on, v snahe dostať nejaký návrh. Miek mu ale neodpovie, pretože naňho Kork počas predošlej bitky šliapol a on upadol do bezvedomia. Keby ale mohol, odporučil by mu Saakar. Čo je celkom irónia, pretože odtiaľ Thor zrovna utiekol pred Grandmasterom.
3. Ide o prvý film z Marvel Cinematic Universe, v ktorom sa objaví Bruce Banner / Hulk a zároveň sa neobjaví Tony Stark / Iron Man. V každom predošlom filme, v ktorom sa objavil Banner, sa objavil aj Stark.
4. Ide o prvý diel Thorovej trilógie, v ktorej sa Loki nepremení do svojej skutočnej podoby ľadového obra. Je tak len zobrazený v divadelnom predstavení na začiatku filmu.
5. Bruce Banner má na sebe tričko s motívom obalu LP dosku "Rio" od britskej hudobnej skupiny Duran Duran. Tento v poradí druhý album vyšiel v máji 1982 a o pár mesiacov neskôr sa stalo najpredávanejším v Austrálii - v krajine, kde vznikal film Thor: Ragnarok.
6. Chris Hemsworth a režisér Taika Waititi stvárnili vo filme ešte jednu postavu a to trojhlavého bojovníka. Kto stvárnil tretiu hlavu nie je jasné, ale často padá meno šéfa Marvel Studios Kevina Feiga.
7. Miesto, kde Thor prvýkrát stretne Helu, sa v traileroch a vo filme líši. V traileroch je to mesto a vo filme je to "lúka" na pobreží.
8. V skutočnosti (podľa severskej mytológie! je Loki pokrvným bratom Ódina a Hela a Fenrir (obrí vlk) sú Lokiho deti.
9. Keď Valkýra navrhuje plán úteku zo Sakaaru, tak sa zmieni, že by mohli doplniť palivo na planéte Xandar. Ide o tú istú planétu, kde Strážcovia Galaxie viedli záverečný stret s Ronanom.
10. Scrapper 142 alebo ako je nazývaná Valkýra Grandmasterom je odkazom na komiks "The Incredicble Hulk #142“ (1971), kde je táto postava prvýkrát predstavená.

Nenechajte si ujsť film Thor: Ragnarok už dnes o 20:35 hod. na JOJke!