Tak TOTO vás prekvapí: Prinášame vám fakty, ktoré ste pravdepodobne netušili o Grinchovi!

Film Grinch možno pokojne označiť ako kultový. Jeho filmová verzia v hlavnej úlohe s Jimom Carreym si získala obrovské množstvo priaznivcov. My vám tento rok prinášame kinopremiéru animovanej verzie Grincha. Máme pre vás zaujímavé fakty o zelenej postavičke:

Jima Carreyho nahradil ďalší skvelý herec. V najnovšej verzii animovaného filmu môžete počuť hlas populárneho britského herca Benedicta Cumberbatcha. Tomu sa dabovaním zápornej postavičky splnil sen, pretože bol odjakživa veľkým fanúšikom obrázkovej knihy o Grinchovi. "Presne som vedel, aká je postava, kto to je, kto je kto," priznal pre americký týždenník Entertainment Weekly.

Zdroj: TV JOJ, Instagram

Postavička s charakteristickou zelenou farbou pôvodne vôbec nemala vyzerať tak, ako ju môžete vidieť v rozprávke či vo filme. V pôvodnej verzii bol Grinch čiernobiely s kúskami červenej a mal ružové oči. Až režisér Chuck Jones rozhodol sa, že hlavná postava bude zelená. Make-up v pôvodnej filmovej verzii si odniesol Oscara v roku 2001. Jeden z tvorcov v tom čase vytváral líčenie k najstrašidelnejším hororom. Nie je preto prekvapením, že film nebol tak úplne pre detského diváka. 

Nie je pravodu, že Grinch nenávidí každého. Grinchovým verným spoločníkom a priateľom je jeho pes Max. Vraví sa však, že pes spozná dobrého človeka a k tomu zlému je agresívny. Prečo teda bol taký lojálny k večne uhundranému Grinchovi? Nad týmto sa zamýšľalo viacero fanúšikov pôvodného filmu. V roku 2018 používateľ Imgur Baloo78 naznačil, že Grinch mohol nájsť Maxa ako šteňa v koši. Práve odtiaľ môže prameniť jeho oddanosť, keďže ho Grinch mal zachrániť od možnej smrti. 

Zdroj: TV JOJ

Fanúšikom Grincha je aj britská kráľovná Alžbeta II., ktorá sa zúčastnila na premiére filmu v kine Odeon v Londýne v roku 2000. V tom čase sa stretla s Jimom Carrey, ktorý stvárnil hlavnú postavu vo filme. Pred stretnutím s hlavou britskej kráľovskej rodiny si musel naštudovať veľké množstvo protokolov, aby nedošlo k faux pas.

Pieseň, ktorá bola špeciálne vytvorená k filmu sa stala pre mnohých súčasťou Vianoc. V pôvodnej verzii skladby môžete počuť vokály Jima Carreyho! 

;

Nenechajte si ujsť rozprávku Grinch dnes o 20:35 na JOJke! 

Tagy: premiéra