V úlohe Hamleta si nemôžete Ľuboša Kostelného nechať ujsť: Aha, čo nám o LSS prezradil!

Verní divadelní fanúšikovia sa tešia na leto, kedy si môžu divadelné predstavenie vychutnať pod holým nebom. Stálicou Letných Shakespearovských slávností je aj herec Ľuboš Kostelný!

Ľuboša Kostelného si verní divadelní fanúšikovia pamätajú v rôznych divadelných úlohách. "V prvom rade moje zamestnanie je v Slovenskom národnom divadle. To študujeme na vysokej škole, to je gro našej práce, ostatné veci sú bonusy alebo pridružené veci. To, o čo sa najviac zaujímame ako herci, to je divadlo," prezradil v rozhovore pre joj.sk. Od minulého roka je to úloha Hamleta, ktorú stvárňuje na Letných Shakespearovských slávnostiach!

Ako správne herec podotkol, každé divadelné predstavenie je originálne. "Divadlo je špecifické v tom, že tam môžete zažiť tu a teraz, odohráva sa to iba raz, lebo na druhý deň je to predstavenie zase iné. Samozrejme, nie každé predstavenie vám vyde, ale keď to do seba zaklapne, stojí za to tú prácu robiť," uviedol v rozhovore. Minulé roky ste ho mohli vidieť tiež v Othellovi, kde exceloval. "Hamlet je postava, ktorá je považovaná za takú vysnívanú alebo na vrchole rebríčka postáv. Bola to neočakávaná ponuka od organizátorov podujatia," povedal herec pre joj.sk. 

Súčasťou predstavení pod holým nebom sú však aj nepriaznivé okolnosti. "Hradný priestor má svoje špecifiká, prichádzate o tú intimitu divadla. Polku predstavenia hráme za svetla. Práve také tie duchárske scény, kde sa využíva najviac tá divadelná mágia, o to budeme ochudobnení," povedal nám Ľuboš. Napriek tomu je však účasť na Letných Shakespearovských slávnostiach pre každého divadelného nadšenca obrovským zážitkom! 

Zdroj: TV JOJ

Letné Shakespearovské slávnosti začínajú už zajtrajším dňom a potrvajú do začiatku augusta!