Revolúcia v súťažiach krásy: Novou holandskou Miss sa stala žena, ktorá sa narodila ako muž!

Holandsko zažilo revolučné víťazstvo v súťaži kráľovnej krásy. Ich novou Miss sa stala Rikkie Valerie Kollé, ktorá sa narodila ako muž. Teraz sa chystá zabodovať aj v celosvetovej súťaži Miss Universe!

Je to vôbec prvýkrát v histórii súťaží krásy, keď víťaznú korunku nasadili na hlavu transgender osobe. "Bol to vzdelávací a úžasný proces. Som taká hrdá a šťastná, že to nedokážem popísať. Urobila som svoju komunitu hrdú a ukázala som, že to ide." priznala na sociálnej sieti Mail Rikkie Valerie Kolleová po svojom víťazstve. "Keď som bola malý Rik a priznala som, že som transgender, nebolo to pre všetkých jednoduché. Aj ja som trpela," zverila sa Daily Mail nová kráľovná krásy Holandska. Tá teraz mieri bojovať o titul do celosvetovej súťaže Miss Universe. A ako uviedla pre Metro Weekly, dúfa, že do budúcnosti nebude jediná! .

V histórii podobných súťaží je jej víťazstvo doteraz ojedinelé, avšak je naozaj možné, že transgenderových žien bude v súťažiach pribúdať. Podľa americkej mediálnej organizácie NPR organizáciu Miss Universe totiž kúpila thajská obchodná magnátka Jakkaphong Jakrajutatipová, ktorá je sama transgender osobou!