Prečo sme kvôli upútavkám na ZOO cestovali až do Nemecka? Pozrite si, ako sa nakrúcali!

Vznikli v troch rôznych krajinách.

Veľký seriál si zaslúži veľké promo. Presne to si povedali naši šikovní tvorcovia upútaviek, keď začali rozmýšľať nad pripravovaným projektom na jarnú sezónu 2016, nad seriálom ZOO. Vďaka tomu, že si kládli vysoké ciele, vznikla séria milých upútaviek s predstaviteľmi hlavných postáv seriálu a zvieratkami (Ján Koleník si zahral s tigrami, Marko Igonda so žirafami a lemurmi, Tánička Pauhofová, Zuzka ŠebováAndy Hryc dostali zasa ako hereckých kolegov šimpanzy). Na prvý pohľad jednoduché upútavky však zďaleka nevznikali ľahko. Už len vycestovať sme za nimi museli dosť ďaleko.

„Museli sme vycestovať pomerne ďaleko, lebo jedno z tých zvierat je šimpanz, s ktorým je problematické točiť v našich zemepisných šírkach, takže sme sa vybrali do Nemecka. Ešte nás čaká Dvúr Králové a budeme nakrúcať aj v Bratislave a ešte na ďalších miestach,“ prezradil nám na pľaci prvého dňa nakrúcania režisér upútaviek, Majo Kolík. Práve do Nemecka sme sa vybrali spolu s hercami za šimpanzmi. „Tu hrá primárne v hlavnej úlohe šimpanz – menšia opica aj dospelý šimpanz, čo je teda celkom výzva. Okrem nich hlavné postavy: Táňa Pauhofová, Zuzka Šebová, Andy Hryc,“ hovorí režisér.

Úloha nakrútiť takéto upútavky nebola jednoduchá, no štáb sa jej zhostil statočne. Najviac odvahy prejavili samotní herci. „Takto som bola s opicou prvýkrát, inak som videla iba v ZOO. Toto bolo skutočne prvýkrát, čo som mala možnosť si ju na seba posadiť. A je pravda, že sme si na seba museli zvyknúť, ale ku koncu nám to už šlo perfektne,“ porozprávala nám o nakrúcaní s opičkou predstaviteľka Dominiky Trnovskej, herečka Táňa Pauhofová. Mala obavy, keď si mala pripustiť  malého šimpanza k telu? „Zvierat sa nebojím, akurát mám pred nimi obrovský rešpekt. Ako ja hovorím, nikto im do hlavy nevidí a nevie, čo urobia. Ale konkrétne táto opička Jenny bola úplne perfektná,“ dodáva Táňa.

My dodávame, že si rozhodne musíte pozrieť video z nakrúcania upútaviek a ak ste náhodou ešte niektorú z nich nevideli, nájdete ich všetky u nás na webe alebo aj na oficiálnom facebooku ZOO, tak sa pridajte medzi našich fanúšikov! ZOO štartuje už v januári na JOJke!