Dokonalé manželstvo sa jej rúca pred očami: Ako si grófka poradí s manželovými výstrelkami?

Predstavujeme vám grófku Žofiu Wisniewsku.

Jednou z hlavných postáv seriálu 1890 bude grófka Žofia Wisniewska, manželka grófa Henryka Wisniewskeho, ktorú stvárni herečka Anikó Varga. Grófka je konzervatívna, pobožná dáma, ktorá sa za každých okolností snaží držať dekórum a hlavne mať dokonalú rodinu a hospodárstvo. A práve vďaka poslednému spomínanému sa dostáva do neustáleho sporu so svojím manželom. „Grófka Žofia Wisniewska je žena viac-menej v mojom veku a nemá šťastné manželstvo. Majú spolu s grófom Wisniewskim dcéru Júliu, ktorú má grófka veľmi rada. Keďže sa nám s grófom nestretávajú názory ohľadne hospodárstva a vedenia majetku, máme veľké konflikty. Mne sa to ako grófke nepáči a preto s ním vediem neustály boj,“ predstavuje nám Anikó svoju postavu a zároveň sľubuje veľa zaujímavých scén, z ktorých mnohé vyústia až do extrémov. Nevraživosť medzi ňou a grófom, ktorého stvárňuje poľský herec Lukasz Kos, sa v seriáli bude ešte prehlbovať a na povrch vyplávajú desivé tajomstvá.

1890 - Grofka Zofia Wisniewska Aniko Varga 1890 - Grofka Zofia Wisniewska Aniko Varga Zdroj: PIKNIK PICTURES

„Som veľmi milo prekvapená z kolegov. Stretol sa tu taký herecký tím, s ktorým sa mi výnimočne dobre robí. Neviem, či je to priestormi a tým, že to nie je ateliér. Zo všetkého vyžaruje energia, ktorá nám veľmi pomáha. Keď sem prídeme my, herci, začneme fungovať na úplne inej energii. Všetci sme úplne iní, ako v Bratislave,“ neskrýva Anikó nadšenie z nakrúcania tohto veľkolepého seriálu. Pred samotnou prácou má obrovský rešpekt, keďže si uvedomuje, že výroba i stvárňovanie postáv bola ťažké a zložité. „Postavy sú veľmi pekne napísané, nie sú jednoduché a prvoplánové. Sú veľmi ľudské. Napriek tomu, že nekonajú vždy dobro, dá sa u každej postavy nájsť ľudskosť a pochopenie, prečo to robí,“ myslí si herečka.

Anikó teraz už len pevne verí, že vkladané nádeje prinesú ovocie a ľudia ocenia náročné mesiace, ktoré herci strávili počas uplynulej jesene na Betliari. „Verím, že sme dokázali priniesť také postavy, s ktorými ľudia buď súcitia, alebo ich nemajú radi. V tomto seriáli však nič nie je čiernobiele a to je podľa mňa dobré,“ dodáva seriálová grófka, s ktorou zažijete mnoho zaujímavých a nečakaných situácií.

Historický seriál 1890 štartujeme už v nedeľu o 20:35 na JOJke!

HLÁŠKYZO SERIÁLU