Zo žandárskych hlášok sú hotové perly: Táto chytila Ondríka za srdce najviac!

Naša podarená dvojica boduje na každom kroku.

V rámci seriálu 1890 patria žandári Ondrík s Nahálkom bezpochyby medzi najvýraznejšie postavy, a to najmä pre svoj originálny humor a množstvo hlášok, z ktorých mnohé postupne zľudoveli nielen v štábe, ale aj u divákov. „Pata a Mata v uniforme“ bravúrne stvárnili rovnomenní herci a skvelí kamaráti Milan Ondrík a Martin Nahálka.

Oboch hercov sme sa spýtali, ako vnímajú mnohé pozitívne reakcie na tento pútavý historický seriál. „Mňa osobne zaujímalo, či sa to chytí, naozaj sme do toho dávali aj lásku. Moje meradlo nie sú peoplemetre, ani nič podobné, ale pani v stánku a ľudia, ktorých stretávame stále na ulici,“ hovorí Milan a zároveň dodáva, že dotyčná pani bola priam nadšená. Rovnako pozitívne ohlasy si vypočul aj Martin od svojich kamarátov. „Povedali, že to je prvý seriál, ktorý idú pozerať. Pritom sú to ľudia, ktorí nepozerajú televíziu,“ prezrádza seriálový i reálny Nahálka v jednej osobe. Či už to povedali Martinovi preto, že tam hrá práve on, nevedno.  

1890 - Ondrik Nahalka hlasky 1890 - Ondrik Nahalka hlasky Zdroj: PIKNIK PICTURES

Ktorá z hlášok sa však vryje najviac do pamätí ľudu práve im? „Veľmi som sa zabával na tom, keď sme sa hádali s dedinčanmi a nechceli pomáhať v nejakom prípade. Páčila sa mi najmä replika – iď, hin, het!“ prezrádza Ondrík. Práve tieto obľúbené sa snažil strčiť všade, kam sa len dalo. Uvidíme, či si aj diváci obľúbia práve tieto, alebo čosi úplne iné.  Naši žandári nemohli opomenúť ani ďalšiu im typickú legendárnu hlášku „furt dačo, a taká dobrá robota by to bola, keby fúrt dačo nebolo treba robiť...“ So žandármi ešte zažijeme kopec zábavy aj v ďalších epizódach historického seriálu 1890.

Najnovšiu epizódu historického seriálu 1890 nájdete v našom bezplatnom archíve!

HLÁŠKYZO SERIÁLU