Gróf je vo vážnom ohrození života: Podarí sa Martonovi zachrániť jeho holý život?

Prežije gróf obrovský výbuch?

V najnovšej epizóde historického seriálu 1890 sme odhalili pravdu o pretrvávajúcom konflikte ohľadom riadenia Huty. Gróf plánoval zaviesť novátorské postupy, ktoré odpozoroval v zahraničí. Grófke sa však zdali príliš riskantné a baníci sa voči nim začali búriť. Logicky sa preto obávala hroziacich nepokojov a chaosu. S pomocou baníckeho predáka Arpáda, ktorý má na tvári veľkú popáleninu, sa jej grófa aspoň na chvíľu podarilo presvedčiť, aby ukázal dobrú vôľu a baníkov prijal.

Pokoj však príliš dlho netrval. Marton prišiel za Černým domov, aby mu ukázal, že mu nie je ľahostajný osud jeho syna, ktorý takmer neprežil uplynulú noc. Počas konverzácie si Černý spomenul na to, že s Hutou niečo nie je v poriadku. Od istého chlapa, čo mal na tvári veľkú popáleninu, sa dozvedel, že baníci dostali príkaz, aby nechodili do Huty. To sa však Martonovi akosi nepozdávalo. Toho istého chlapa zas počul on, ako volá grófa do Huty. To sa už detektívovi vonkoncom nepozdávalo a okamžite sa rozbehol za grófom. V momente, ako prišiel na miesto, Huta vybuchla. Je otázne, čo sa stalo s grófom a či vôbec obrovský výbuch prežil.

Túto zaujímavú scénu sme nakrúcali v obci Drnava za Krasnohorským Podhradím. Ide o priestor nanovo upravený starostom, ešte minulý rok bola takmer až po nápis na vstupe hlina a nánosy blata. V bani bolo potrebné nakrútiť výbuch, ktorý sa realizoval až na tri razy. Okrem toho sa tvorcovia báli, či výbuch zvládne aj Martonov kôň a nesplaší sa. Celé nakrúcanie našťastie dopadlo podľa očakávaní a nikto sa nezranil. 
Prežije podľa vás gróf tento obrovský výbuch? Hlasujte!

Najnovšiu epizódu seriálu 1890 nájdete v našom bezplatnom archíve!

HLÁŠKYZO SERIÁLU