AKO sa pripravuje zmrzlina zo špikových kostí? Vyskúšajte jej chuť u vás doma!

Zmrzlina zo špikovej kosti môže znieť ako blbosť. Peter Bracho vás však presvedčí, že stojí za to ju vyskúšať. Skvele doladí každý dezert!

Ak ste sledovali včerajšiu epizódu Bez servítky, kde tento týždeň žiaria šéfkuchári, určite vás zaujal recept na zmrzlinu zo špikových kostí. Táto nezvyčajná delikatesa je plná kolagénu, ale aj zaujímavej chuti, ktorá vás možno milo prekvapí. Ak ste už predtým doma zmrzlinu pripravovali, tak vám dávame do pozornosti tento nezvyčajný recept. Špikové kosti je dôležité pred prípravou opiecť, ideálne na drevenom uhlí. Prípadne podľa vašej rúry doladiť.

Trúfate si navariť za 3000 eur? Okrem tisícky za účasť si ako výherca odnesiete ďalších 2000 eur! Ak si na výzvu trúfate, prihláste sa TU ešte dnes!

"Špiková" zmrzlina ako doplnok k dezertu

Na zmrzlinu si predpripravíme karamel, pridáme doň 4 dc mlieka a 2 dc smotany na šľahanie. Z kosti vyberieme špik vložíme ho tam. Predšľaháme si žĺtka s cukrom, časť smotanovo-karamelovej zmesi odlejeme do vajíčkovej zmesi. Premiešame, aby sa vajíčka nezrazili. Vrátime ich naspäť a privedieme do varu. Do zmrzliny pridáme ešte dve lyžice jogurtu a vymixujeme. Takáto zmrzlina sama o sebe nie je až taká lahodná, ako by ste možno od zmrzliny čakali. Hodí sa skôr ku koláču, aký pripravoval Peter Bracho v Bez servítky. Celý postup a suroviny nájdete TU

Zdroj: TV JOJ

Archív Bez servítky nájdete na JOJ PLAY! Pozrieť si tu môžete premiérovú časť skôr než v TV s členstvom PREMIUM!

Sledujte Bez servítky pracovné dni o 17:50 na JOJke!