Šľachetný čin Laca z Bez servítky pre Jeffyho: Výhru mu síce nedaroval, no urobil TOTO!

V kulinárskej šou Bez servítky sa pred pár týždňami predstavila zaujímavá pätica súťažiacich, medzi ktorými bol aj šoumen Jeffy Boy. Práve tomu sa rozhodol pomáhať jeho vtedajší súper, dnes už kamarát – privátny šéfkuchár Laco. Hoci mu vtedy svoju výhru nedaroval, urobil niečo krásne a naozaj šľachetné!

Šoumen Jeffy Boy, vlastným menom Maroš Fusko, rozhodne nemal ľahký život. Narodil sa s detskou mozgovou obrnou, a keď mal dvanásť rokov, pred očami mu zomrela jeho milovaná mamina. Po jej náhlej smrti sa ujal jeho výchovy nevlastný otec, za čo mu je Jeffy nesmierne vďačný. Hoci sa jeho život rozhodne nedá nazvať prechádzkou ružovou záhradou, Jeffy je neuveriteľný bojovník a na život sa snaží pozerať ako optimista. Mal som šťastie, že som v živote stretol ľudí, ktorí ma postavili na nohy,“ povedal Jeffy. Veľkou oporou mu je milujúca partnerka Viki, na ktorú v šou stále myslel a v dózičkách jej od súperov nosil ochutnávky jedál.

Šťastie na ľudí mal Jeffy aj v šou Bez servítky. Spriatelil sa s dobrosrdečnou Jankou, ktorá mu vtedy venovala svoju časť výhry. „Pre mňa bol víťaz Jeffy, ktorý bol súčasťou nášho tímu. Je to človek s veľkým srdcom a myslím si, že potrebuje tie peniažky viac ako ja," vysvetlila svoje krásne gesto sympatická žena. Druhý víťaz Laco mu síce svoju výhru nevenoval, no urobil s ním kurz prípravy pravých francúzskych palaciniek. A to nie je všetko! Zorganizoval pre neho benefičnú večeru, z ktorej výťažok poputoval priamo Jeffymu. Hosťom na nej podával chutné jedlá z modernej kuchyne, s ktorou sa mu podarilo uspieť aj v televíznej šou a to – Bačova vražda, Jesenné hody na jar a Olíž mi stôl. „Organizujeme krásnu benefičnú večeru na podporu Maroška a Vikinky. Všetci hostia prispeli krásnou čiastkou. Zároveň si zaplatili večeru a 100 percent tej čiastky, ktorú venovali, pôjde Maroškovi a Vikinke. Zároveň sme založili transparentný účet, na ktorý mu ľudia prispievajú. Som strašne rád, že v priebehu nejakých 5-7 dní sa vyzbieralo vyše 500 eur, čo je fantastické,“ povedal šéfkuchár Laco.

Najdojímavejšie je však to, že samotný Jeffy, ktorý pomoc potrebuje, sa rozhodol pomáhať ďalším ľuďom. „Z tejto sumy 100 eur chcem darovať ja detskej onkologickej nemocnici, lebo tie deti si to vážne zaslúžia. Ešte by som chcel aj spraviť taký koncertík pre tie decká, lebo mňa to strašne baví. Keď vidím tie deti, ako sa smejú, ako sú šťastné, to je nádhera,“ zhodnotil Jeffy. Ak by ste sa do pomoci šľachetnému šoumenovi chceli zapojiť aj vy, môžete ľubovoľnou čiastkou prispieť na jeho transparentný účet, ktorý mu založil práve Laco: SK7209000000005179254731

Sledujte šou Bez servítky každý pracovný deň o 18:00 na JOJke!