Hľadáte inšpiráciu na letné varenie? Ochutnajte recepty z prvej série Bez servítky!

Leto je ideálnym časom na experimentovanie v kuchyni. Ak hľadáte inšpiráciu na letné varenie, pozrite si tieto recepty z Bez servítky.

V relácii Bez servítky sa vystriedalo viacero kultúr. Súťažiaci si mohli vychutnať ázijskú, balkánsku či dokonca africkú kuchyňu. Exotické pokrmy mali u konkurencie úspech a často skončili víťazstvom. Veľký úspech zožala Octavia z Juhoafrickej republiky. Tá žije niekoľko rokov na Slovensku, no jedálniček zo svojej domoviny ju neopustil. Typické pre africkú kuchyňu sú batáty na rôzne spôsoby. Octavia ich pripravila s kari korením, ktoré je tiež charakteristické pre africkú kuchyňu. Sladkou bodkou afrického menu bol dezert z tradičného afrického nápoja - Amaruly. Tú dostanete kúpiť aj na Slovensku.

 

Množstvo Slovákov vyhľadáva ázijskú kuchyňu. Existuje jej viacero druhov, v Bez servítky sa do jej prípravy pustila Slovenka, ktorá naservírovala hosťom poké misku zo surového lososa. Tradičným juhoázijským dezertom je mangové "sticky rice", ktoré sa pripravuje z lepkavej ryže. Tom kha gai je polievka zo zmesi ázijskej zeleniny s pridaným kokosovým mliekom. 

V tejto sérií sa objavila aj ukrajinská kuchyňa, ktorú pripravila mladá kuchárka Polina. Hostia mohli ochutnať tradičný boršč.  Balkánsku kuchyňu si súťažiaci vychutnali u Lindity v podobe corby - kuracích stehien. Ak sa chcete vo svojej kuchyni vybrať ešte ďalej, v relácií sa mihla aj arabská kuchyňa v podobe telacieho tavu či baklavy ako sladkej bodky.

 

Trúfate si varením na výhru 500 eur? Prihláste do Bez servítky na tomto odkaze!