Treskúca zima, nehostinná príroda a boj o prežite: Dnešná premiéra na JOJke búra mýty o ženskej sile!

Škandinávci dokazujú, že v tvorbe napätie sa im nikto nevyrovná, o to viac, ak zobrazujú prírodné podmienky, ktorým čelia!

Ida a Tuva sú nevlastné sestry, ktoré od detstva spája láska k potápaniu v prírodných vodách. Nevynechajú ani tento rok. Rozhodnú sa ísť potápať pred Vianocami na sever Nórska. Sú rokmi skúsené potápačky a svoju záľubu praktizujú dokonca so svojou matkou, ktorá ich k nej od mala viedla. Čo by sa mohlo pokaziť? Príroda si žije svoj život a rozhodne sa ženy uväzniť a donútiť k ich boju o prežitie. Zosuv skál uväzní Tuvu stovky metrov pod ľadovými vlnami, jej kyslík sa čoskoro vyčerpá. Ida sa snaží nevlastnú sestru vytrhnúť z ľadových vôd. Aby toho nebolo málo, skaly zničia ich zásoby s jedlom, ale aj telefón, ktorým by si mohli privolať pomoc! 

V hlavnej úlohe sa predstavia úspešné herečky - Švédka Moa Gammel Ginsburg a Madeleine Martin, ktoré dokonale kontrastujú s tradičnými predstavami o ženskosti. Od malička sa venujú športu, ktorí obľubujú v ich domovine skôr muži a ich boj o prežitie ich donúti k vynaloženiu silu, ktorú si doteraz mysleli, že v sebe nemajú! 

 Madeleine Martin (vľavo) a Moa Gammel Ginsburg

Zdroj: Instagram

Napriek tomu, že ide o škandinávsky počin - režisérom je Švéd Joachim Hedén - nakrúcanie prebiehalo aj v belgickej prírode, a to v najhlbšej vodnej nádrži na svete. Ale aj vo švédskom Strömstade, na nórskom súostroví Lofoty či v Göteborg vo Švédsku! 

Nenechajte si ujsť dnešnú premiéru V pasci o 20:35 na JOJke! 

Tagy: premiéra