Z toľkého korenia by sa nejednému prevrátil žalúdok: Kazachovia s ním nemajú miery!

Neraz sa v Bez servítky stretneme so zaujímavými receptami, ktoré sú inšpirované vzdialenými krajinami. Niektorí účastníci sú pôvodom z ďaleka a snažia sa domáce chute priblížiť aj ich hosťom, často však prekvapia aj niečím pre nás netradičným!

Týždeň Bez servítky odštartujeme u Karin, ktorá sa živí ako nechtová dizajnérka. Hostí pozve k sebe do Hlohovca, kde to majú s priateľom štýlovo zariadené. Dizajnérku v sebe nezaprie ani pri varení, stôl bude krásne prestretý a jedlá ešte krajšia nastajlované. Hostia nebudú mať čo k výzoru menu vytknúť, no chuť ich sklame. Sú však pomôcky, ktoré dokážu aj menej dochutený pokrm zachrániť!

Ak si trúfate navariť za 1000 eur, prihláste sa ešte dnes na TOMTO ODKAZE! Každý účastník navyše získa 1000 eur!

Jedným z účinkujúcich tohto týždňa bude aj Alisher, ktorý pochádza z ďalekého Kazachstanu. Na jeho menu sa môžeme tešiť síce až v piatok, no už dnes prezradí niečo zo svojej kultúry. V Kazachstane používajú veľké množstvo rôznych korenín, nie je preto prekvapením, že sa bude snažiť Alisher dochutiť polievku podľa svojho. Dá si tam však toľko čierneho korenia, až nebude hostiteľka veriť svojím očiam. "Keď som videla, koľko korenia si tam nakydal, skoro ma vykotilo zo stoličky," prezradí Karin. Keďže v Kazachstane žije väčšina moslimov, bravčové mäso Alisher veľmi nekonzumuje, no prezradil, že je moderný človek a bravčovému sa striktne nevyhýba. Jeho organizmus však na toto mäso nie je zvyknutý. Čo ďalšie z kazašskej kuchyne prezradí? To sa dozviete tento týždeň v Bez servítky!

Zdroj: TV JOJ

Sledujte Bez servítky dnes o 17:50 na JOJke!