Neviete si predstaviť rybu bez citróna? Aj TAKTO môžete doplniť jej chuť o kyslosť!

Tento týždeň môžete prostredníctvom televíznych obrazoviek načerpať množstvo inšpirácie. Inak tomu nebude ani v dnešnej kuchárskej epizóde!

Jakub Bíro je profesionálnym kuchárom, ktorý určite za svojimi kolegami v ničom nezaostáva. Rodený Bratislavčan sa okrem svojho remesla venuje aj rodine. Je otcom malého synčeka, ktorý má už teraz doma zriadenú hračkársku kuchyňu. Jeho otec však dobre vie, že byť kuchárom je veľmi náročné. Rovnako ako jeho konkurenti v tomto týždni Bez servítky dokonale pracuje so surovinami a chuť jedál sa snaží doladiť do dokonalosti. Inak to nebude ani v jeho menu, ktoré bude vyskladané z talianskeho predjedla v podobe cestovín, ryby v hlavnom chode a dezertu, ktorý ohúri milovníkov sladkého a kyslého zároveň! 

Chcete si varením zarobiť 1000 eur za jediný týždeň a vyhrať ďalších 1000 eur? Tak neváhajte, prihlásiť sa môžete prostredníctvom formulára na tomto odkaze!

Kyslosť bude dôležitým aspektom aj v hlavnom chode, ktorým bude jeseter. Zdravá ryba, ktorú možno pripraviť na rôzne variácie. Jakub zvolí kombináciu s fazuľami. Možno by ste neuhádli, ako dobre k sebe tieto dve suroviny môžu ladiť. Mnohí k rybe potrebujú kyslú chuť, ktorú si často dopĺňajú pokvapkaním citrónom či citrónovým korením. Citrón však v jedle od Jakuba nenájdete pri rybe, ale len pri jednej z príloh. Ako inak sa dá doplniť ryba o niečo kyslé? "Väčšina ľudí sa snaží rybu okysliť. Ty si ukázal to, čo moderná gastronómia ponúka. Nie, že tá ryba má byť kyslá, ale acidita má byť v inom komponente," bude narážať Zdenko na prílohu, z ktorej sa dá kyslosť preniesť aj do chute samotnej ryby!

Sledujte Bez servítky pracovné dni o 17:50 na JOJke!