Hlavné jedlo: Fondán bez torty

Hlavné jedlo: Fondán bez torty

Losos s kožou, fondántové zemiaky, opečený ružičkový kel, chrumkavé zemiakové čipsy, gaštanová omáčka.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Fondántové zemiaky:

zemiaky
soľ
čierne korenie
tymián
maslo
repkový olej
zeleninový vývar (vopred uvarený - mrkva, petržlen, kaleráb, zeler, cibuľa, cesnak)

Postup:

Nakrájam si zemiaky na kolieska a pomocou formičky z nich povykrajujem rovnaké kolieska. V hrnci na rozpálenom oleji ich opražím z jednej strany, otočím, zalejem vývarom. Pridám soľ, korenie, tymián, maslo, varím do zmäknutia.

Zemiakové čipsy:

zemiaky vykrojené do tvaru kolieska
soľ
čierne korenie
repkový olej

Postup:

Vykrojené zemiaky pomocou krájača nakrájam na tenké plátky. V miske ich zmiešam so soľou, korením, olejom. Pečiem v rúre na 200 stupňov cca 20 minút.

Zdroj: TV JOJ

Gaštanová omáčka: 

1 bal predvarených gaštanov
1 - 2 šalotky
250 ml šľahačková smotana
zeleninový vývar
tymián
soľ
korenie
bobkový list
repkový olej

Postup:

Na oleji si opražím šalotku, pridám gaštany, potom koreniny a bylinky, vývar. Podusím 10 minút, pridám smotanu, podusím ešte 5 minút. Rozmixujem, ak je veľmi riedka ešte zredukujem, precedím cez sitko.

Losos:

repkový olej, korenie soľ

Postup:

Kožu zbavím šupín, narežem. Osolím, okorením. Na rozpálenej panvici kožou nadol opečiem a následne z každej strany.

Ružičkový kel: 

1 balenie kelu
repkový olej
Vňať z mrkvy na ozdobenie pri podávaní

Postup:

Kel nakrájam na polovice, uvarím vo vode 2 minúty a následne opečiem na tej istej panvici s lososom.

Tagy: Jedlo