
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Fondántové zemiaky:
zemiaky
soľ
čierne korenie
tymián
maslo
repkový olej
zeleninový vývar (vopred uvarený - mrkva, petržlen, kaleráb, zeler, cibuľa, cesnak)
Postup:
Nakrájam si zemiaky na kolieska a pomocou formičky z nich povykrajujem rovnaké kolieska. V hrnci na rozpálenom oleji ich opražím z jednej strany, otočím, zalejem vývarom. Pridám soľ, korenie, tymián, maslo, varím do zmäknutia.
Zemiakové čipsy:
zemiaky vykrojené do tvaru kolieska
soľ
čierne korenie
repkový olej
Postup:
Vykrojené zemiaky pomocou krájača nakrájam na tenké plátky. V miske ich zmiešam so soľou, korením, olejom. Pečiem v rúre na 200 stupňov cca 20 minút.
Gaštanová omáčka:
1 bal predvarených gaštanov
1 - 2 šalotky
250 ml šľahačková smotana
zeleninový vývar
tymián
soľ
korenie
bobkový list
repkový olej
Postup:
Na oleji si opražím šalotku, pridám gaštany, potom koreniny a bylinky, vývar. Podusím 10 minút, pridám smotanu, podusím ešte 5 minút. Rozmixujem, ak je veľmi riedka ešte zredukujem, precedím cez sitko.
Losos:
repkový olej, korenie soľ
Postup:
Kožu zbavím šupín, narežem. Osolím, okorením. Na rozpálenej panvici kožou nadol opečiem a následne z každej strany.
Ružičkový kel:
1 balenie kelu
repkový olej
Vňať z mrkvy na ozdobenie pri podávaní
Postup:
Kel nakrájam na polovice, uvarím vo vode 2 minúty a následne opečiem na tej istej panvici s lososom.