
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Cesto na langoše:
· polohrubá múka – 300 g
· hladká múka – 200 g
· mlieko – 250 ml
· vajce – 1 ks
· kyslá smotana – 100 g
· soľ – 5 g
· instantné droždie – 1 balíček (cca 10 g)
· Divinova klobasa
Bryndzový krém:
· bryndza – 120 g
· kyslá smotana – 80 g
Postup:
Vypracujeme hladké cesto a necháme ho nakysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na bochníky po 80 g. (Vymieňame za nakysnuté cesto) Následne langoše vytvarujeme a fritujeme v rozpálenom oleji dozlatista. Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou do hladkého krému. Uchováme v chlade do servírovania. Na horúci langoš natrieme vrstvu bryndzového krému.Navrch nastrúhame zamrznutú bryndzu pre zaujímavú textúru a chuť. Pridáme nastrúhanú alebo tenko nakrájanú divinovú klobásu. Dekorujeme nakladanými reďkovkami a plátkami jarnej cibuľky.