Predjedlo: Langoš

Predjedlo: Langoš

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Cesto na langoše:

· polohrubá múka – 300 g

· hladká múka – 200 g

· mlieko – 250 ml

· vajce – 1 ks

· kyslá smotana – 100 g

· soľ – 5 g

· instantné droždie – 1 balíček (cca 10 g)

· Divinova klobasa

Bryndzový krém:

· bryndza – 120 g

· kyslá smotana – 80 g

Bez servítky Bez servítky Zdroj: TV JOJ

Postup:

Vypracujeme hladké cesto a necháme ho nakysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na bochníky po 80 g. (Vymieňame za nakysnuté cesto) Následne langoše vytvarujeme a fritujeme v rozpálenom oleji dozlatista. Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou do hladkého krému. Uchováme v chlade do servírovania. Na horúci langoš natrieme vrstvu bryndzového krému.Navrch nastrúhame zamrznutú bryndzu pre zaujímavú textúru a chuť. Pridáme nastrúhanú alebo tenko nakrájanú divinovú klobásu. Dekorujeme nakladanými reďkovkami a plátkami jarnej cibuľky.

Tagy: Predjedlo
Zdieľaj na facebooku