recept_polievka

Polievka: Japonské slzičky

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • tekvica Hokaido asi 2 ks
  • olivový olej
  • 5 strúčikov cesnaku
  • tekvicový olej
  • tekvicové semienka
  • soľ
  • korenie
  • restovaná cibuľka /hotová z obchodu
  • bazalkové lístky na ozdobenie
  • smotana na šľahanie 33%

Postup:

  • umytú a nakrájanú tekvicu rozložíme na naolejovaný plech šupkou nadol
  • posypeme pretlačeným cesnakom
  • posolíme, okoreníme a prelejeme jemne olivovým olejom
  • dáme piecť do vopred vyhriatej rúry asi na 180 stupňov
  • pečieme do zmäknutia
  • po upečení tekvicu rozmixujeme na jemný krém
  • dochutíme a v prípade, že je krém hustý, zriedime šľahačkou

Podávame s tekvicovým olejom a semienkami, posypeme cibuľkou a dozdobíme lístkom bazalky.

Tagy: Polievka