recept_dezert

Dezert: Tu fazuľu nečakajte!

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Korpus:

  • 8 vajec
  • 500 g gaštanové pyré

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 2 ks smotana na šľahanie
  • 170 g cukor práškový
  • 1 rumový cukor / rum
  • tonka fazuľa
  • čerstvé maliny

Postup:
Korpus:

  • z bielkov vyšľaháme tuhý sneh
  • žĺtka vymiešame s gaštanovým pyré
  • pomaly primiešame do snehu
  • pečieme na 180°C cca 35 minút

Krém:

  • mascarpone vyšľaháme spolu so smotanou na šľahanie
  • počas miešania pridáme cukor
  • dochutíme nastrúhanou tonka fazuľou

Dezert podávame ozdobený malinami.

Tagy: Dezert