recept_dezert

Dezert: Po bombičke pravá bomba

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:
Na korpus:

  • 5 vajec
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 g práškového cukru
  • 1 bal. vanilkový cukor
  • 1 bal. kypriaci prášok
  • 300 g hladkej múky
  • 1 dcl rastlinného oleja
  • 200g bieleho jogurtu
  • 1 ks citrón - šťava a kôra

Na plnku:

  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
  • 1 ks citrón - šťava a kôra
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 1 bal. stužovač šľahačky
  • 250g čerstvých jahôd
  • jahodový džem

Postup:

  • v miske vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom 
  • pridáme olej, jogurt, kôru a šťavu z citróna
  • múku zmiešame s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom
  • vmiešame k žĺtkom
  • zvlášť v miske vyšľaháme bielka s kryštálovým cukrom
  • jemne vmiešame do cesta
  • pečieme pri 175 °C cca 40 - 60 minút
  • medzitým pripravíme plnku
  • mixérom vymiešame mascarpone so smotanou na šľahanie
  • pridáme cukor, stužovač, vanilkovú pastu a šťavu z citróna
  • upečený vychladnutý korpus prerežeme na 3 časti
  • potrieme ich džemom a plnou
  • naukladáme ovocie

Koláč ozdobíme podľa vlastnej fantázie.