recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Arnoldove raňajky

Hovädzí steak so zemiakovo-hráškovou kašou a pastou z pečenej papriky.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Na steak:

  • hovädzí steak
  • olej
  • maslo
  • soľ
  • čierne mleté korenie


Na zemiakovo – hráškovú kašu:

  • zemiaky
  • hrášok
  • soľ
  • maslo
  • smotana na šľahanie
  • syr Pecorino

Na pastu z údenej papriky:

  • červená paprika
  • mletá údená paprika
  • cesnak
  • olivový olej

Postup:

Steak:

  • mäso na steaky necháme odležať pri izbovej teplote cca 30 minút
  • potrieme olejom
  • rozohrejeme panvicu
  • mäso sprudka opečieme z obidvoch strán - cca 2 minúty z každej strany
  • opečené mäso preložíme z panvice na plech
  • pridáme maslo
  • dopečieme v rúre na 220°C cca 8 minút
  • po dopečení mäso ochutíme soľou a korením

Zemiakovo - hrášková kaša:

  • zemiaky uvaríme a scedíme
  • uvaríme hrášok a pridáme do zemiakov
  • vymiešame na kašu
  • ochutíme soľou
  • pridáme maslo, sladkú smotanu a syr pecorino
  • všetko spolu vymiešame

Pasta z údenej papriky:

  • červenú papriku pokvapkáme olejom
  • dáme upiecť (na povrchu chytajú čiernu farbu)
  • po upečení dáme dole šupku
  • vložíme do mixéra s ostatnými ingredienciami
  • vymiešame na pastu

Tagy: Jedlo