recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Klasika ako od babičky

Varené mäso na kôprovej omáčke s knedľou.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 1 ks kaleráb
  • 1 ks paprika červená neštiplavá
  • 6 ks mrkva
  • 3 ks petržlen
  • viazačka petržlenovej vňate
  • kôpor
  • 1 ks veľkej cibule
  • 4 ks bobkového listu
  • 1 ks smotany na šľahanie
  • ocot
  • vegeta
  • 1 kg hovädzieho mäsa alebo bravčového mäsa (orech)

Postup:

  • mäso vložíme do hrnca s osolenou vodou
  • pridáme čierne korenie a nové korenie
  • varíme cca 2 až 3 hodiny
  • počas varenia priebežne odoberáme penu z mäsa
  • po 1 hodine varenia pridáme zeleninu
  • dochutíme bobkovým listom
  • pokračujeme vo varení
  • po uvarení mäso vyberieme
  • uvarenú zeleninu rozmixujeme s vývarom
  • spravíme zápražku – 3 PL hladkej múky opražíme na oleji, podlejeme s cca 6 dl studenej vody
  • do zápražky pridáme časť kôpru
  • pridáme rozmixovanú zeleninu s vývarom
  • necháme prejsť varom
  • pridáme smotanu na šľahanie
  • pridáme zvyšok kôpru
  • dochutíme soľou , korením a podľa potreby octom
  • ak je omáčka riedka, poprášime esťe trochou múky

Mäso nakrájame na tenké plátky Podávame s knedľou a kôprovou omáčkou.

Tagy: Jedlo