recept_polievka

Polievka: Niečo z tohtoročnej úrody

Zemiaková polievka v bochníku.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

-1 cibuľa

-2 strúčiky cesnaku

-2 lyžice masla

-500 g zemiakov

-himalájska soľ v mlynčeku

-čierne korenie v mlynčeku

-1 l zeleninového vývaru

-200 ml smotany na varenie

-bochníky na servírovanie

Postup: 

Z koreňovej zeleniny klasickej na vývar a cesnaku pripravíme 1 liter zeleninového vývaru. Popri varení vo vedľajšom hrnci opražíme cibuľu na oleji s predvarenými zemiakmi a následne pridáme zeleninový vývar. Na miernom ohni vymixujeme, pridáme 200 ml smotany na varenie počas miešania. Polievku miešame na miernom ohni pri prevretí 1 - 2 minúty a dochutíme soľou a čiernym koreným. Servírujeme vo vydlabaných bochníkoch s jarnou cibuľkou alebo pažítkou. Vrch bochníku môžeme opiecť do chrumkava.

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora
Tagy: Polievka