recept_dezert

Dezert: Od slaného k sladkému

Cuketový koláč s čokoládovým krémom.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Suroviny:

  • 250 g cukety

  • 60 g čoko proteín (vegan)

  • 60 g kakao

  • 90 g ovsené vločky bez lepku

  • 180 g bezlaktózový tvaroh

  • 100 detská výživa

  • cca ¾ ČL sódy bikarbóny

  • voliteľné: sladidlo: xylitol/erytritol/flav drops (iné)

Krém:

  • 1 horká čokoláda (várová)

  • 1 smotana (bez laktózy/vegan)

  • na potretie: jahodový džem

  • voliteľné: zlatý prášok, jedlé kvety, jahody

Postup:

Rozmixujeme si nakrájanú a ošúpanú cuketu a dáme ju do misy. Pridáme k nej rozmixované vločky a všetky ostatné suroviny. Premiešame spolu, aby vznikla hustá hmota, ktorú natrieme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 20 minút na 180°C. Po upečení necháme aspoň pol hodinu vychladnúť. Potom potrieme džemom a krémom, ktorý si urobíme z roztopenej čokolády zmiešanej so smotanou. Dáme chladiť aspoň na dve hodiny. Nakrájame na kúsky a môžeme podávať zdobené jahodami, práškom a kvetmi.

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora
Tagy: Dezert