recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Konnichiwa

Hovädzie dusené na červenom víne a kuriatkach.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Suroviny: 

hovädzie mäso zadné                      600 g

kuriatka (huby)                                 400 g

červené víno                                    150 ml

hovädzí vývar                                   300 ml

šalvia čerstvá

červená cibuľa                                 2 ks

cesnak                                              2 strúčiky

anglická slanina                               100 g

rastlinný olej

maslo

soľ

mleté čierne korenie

múka hrubá                                     150 g

múka hladká                                    150 g

vajcia                                               2 ks

voda

soľ

Postup: 

Hovädzie mäso (rezne) opečieme na oleji. Slaninku, cibuľu, cesnak a kuriatka  opražíme na masle, pridáme mäso. Podlejeme červeným vínom, vývarom. Pridáme šalviu a dusíme. Podávame s haluškami.

Tagy: Jedlo