recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Karopeťka

Marinované rebierka so zeleninovým pyré.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Suroviny:

Bravčové rebrá - 2,2 kg

Marináda:

1dcl panenského olivového oleja

2,5 PL medu

2,5 PL sójovej omáčky

1,5 čl oregano

čierne korenie

soľ

čilly

Mrkvovo - cibuľovo - zemiakové pyré:

Polovica- maslo 82%

3 dcl - mlieko 3,5%

5 ks - zemiaky

4ks - mrkva

3/4 ks biela cibuľa

Postup:

Potrebujete iba med, čierne korenie, soľ, sójovú omáčku, olej a oregáno a dokážete vytvoriť skvelú a zdravšiu marinádu na každú príležitosť. Tieto rebierka som si namarinovala už deň vopred aby sa nám stihli prepojiť chute a teraz ho už dáme zapiecť. Rúru som si predhriala na 200° a teraz do nej vložíme pripravené mäsko. Parinut pečieme a už keď sa nám na vrchu trochu mesko upečie, tak ho potom oblievsme vlastnou šťavou. Dávame pozor, aby sa nám nepripiekol a neskaramelizoval med a v prípade potreby podlejeme trochou vody. 

Neskôr rozohrejeme rúru na 220° a pečieme do ružova. 

Tagy: Jedlo