Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Olej, cibuľa, čierne korenie, soľ, vegeta, chili, 4 ks rajčina, 4 ks zelená paprika, 500 g kuracie prsia, 1 ks zemiak na zahustenie, nastrúhaný údený syr
Postup:
Na oleji si osmažíme cibuľu do zlatista, kuracie prsia si umyjeme a nakrájané na rezance pridáme k cibuľke, podlejeme trochou vody a varíme. Medzi tým ako sa nám bude mäso variť si nablanšírujeme paradajky. Ostrým nožíkom si spravíme na vrchu paradajky krížik, ponoríme ich do vriacej vody. Asi po minúte začnú pukať a roztvárať sa. Povyberáme ich a následne ponoríme do studenej vody. Olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a spolu s paprikou pridáme k mäsu a varíme. Keď bude zelenina mäkká dochutíme podľa chuti pridáme trochu chili a zahustíme nastrúhaným zemiakom, necháme ešte chvíľu povariť.
Na zemiakové placky potrebujeme:
6 ks zemiakov, 1 vajce, olej, 5 strúčikov cesnaku, 2 č. l. majoránky, č. korenie, soľ, 2 lyžičky múky (záleží podľa hustoty)
Postup:
Do misky si nastrúhame zemiaky pridáme všetky ingrediencie a zamiešame. Na panvicu si pridáme trošku oleja a vylejeme za žufaňu cesta. Z oboch strán vysmažíme do zlatista. Na tanier si položíme placku, na vrch dáme soté a preložíme placku na polovicu aby sme soté schovali. Posypeme so syrom a podávame.