hlavne jedlo Helena bez servítky

Hlavné jedlo: Z tohto bryndza nebude

Šočovicové ragú s jahňacím rebierkom.

Pripravte si doma recept z dnešnej epizódy Bez servítky.

Šošovicové ragú:

Ingrediencie:

1 veľká dóza sterilizovanej šošovice alebo uvarenej

koreňová zelenina(mrkva, petržlen, zeler)

soľ, čierne korenie, 

2 PL octu

1 PL olivový olej

petržlenová vňať

čerstvý rozmarín

1 ČL korenia na jahňacie mäso

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky, opražíme na olivovom oleji,  pridáme soľ  korenie, korenie na jahňacie mäso a potom podlievame vodou a dusíme do mäkka, keď je zelenina mäkká, pridáme šošovicu, nasekaný rozmarín, petržlenovú vňať, pomiešame, dochutíme octom.

Jahňací hrebienok:

1 kg jahňací hrebienok

1 šalotka  alebo červená cibuľa

4 strúčiky cesnaku

4 vetvičky rozmarínu, tymianu a oregana

1 mala chili paprička

soľ, klinček 5 ks a 1 PL celé čierne korenie

1 pivo

2 PL jahňacie korenie

Postup:

Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme pridáme aj zmes na jahňa, nahrubo podrvené korenie a klinčeky, potrieme zmesou nasekaných byliniek, posekaným cesnakom a chili, takto pripravený hrebienok vložíme do pekáča podlejeme pivom a pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňov asi 50 až 60 min., ak mate teplomer, teplota v strede mäsa by mala byť okolo 56 až 58 stupňov, takto mäso zostane šťavnaté.

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora