Hlavné jedlo: Krídla Sovietov to nebudú niki bez servitky

Hlavné jedlo: Krídla Sovietov to nebudú

Kuracie krídelka v domácej teriyaki omáčke s grilovaným ananásom na tymiane a jazmínovou ryžou.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

Krídelka cca 20 -25 ks

Sójová omáčka cca 400 ml

Ryžové víno na varenie shaoxing cca 130 ml

Mirin cca 100 ml

Ryžový ocot podľa chuti

Voda cca 15 0ml

Hnedý cukor cca 200 g

Cesnak nasekaný 2 - 3 strúčiky

Zázvorová pasta 1 PL

Limetová šťava

Sezamový olej

Čierne korenie

Polohrubá múka na obalenie cca 200 g

Olej na fritovanie

Biely sezam

ananás

Štipka cukru a soli, tymian

Jazmínová ryža cca 600 g

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Krídelka si narežeme na polovičky, konce zahodíme. Pripravíme si polohrubú múku na obalenie, pridáme do nej štipku čierneho korenia a soli, obalíme .Opečieme krídelka vo fritéze do chrumkava, aby boli prepečené až do kosti. Medzitým si pripravíme teriyaki omáčku. Do hlbokej panvice, dáme kvapku oleja a opečieme nasekaný cesnak. Pridáme sójovú omáčku, vodu, ryžové víno shaoxing, mirin, cukor, zázvorovú pastu, čierne korenie, a prudko varíme, kým sa omáčka začne prudko bublať a redukovať. Pridáme par kvapiek sezamového oleja. Keď už omáčka hustne, dochutíme ryžovým octom, podľa chuti, prípadne trochou limetkovej šťavy. Do hustnúcej omáčky pridáme krídelka a prevaríme ich v nej, až kým sa riadne obalia. Nakoniec posypeme sezamom. Ananás ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Na grilovaciu panvicu pridáme trochu sezamového oleja a ananás grilujeme, posypeme štipkou cukru a soli, posypeme tymianom a grilujeme do zlatista. Hotovo. Krídelka vyberieme postupne z omáčky a podávame s jazmínovou ryžou a grilovaným ananásom. Veľmi sa hodí k tomu aj obloha z kučeravého šalátu.

Tagy: Jedlo