Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Stehno z diviaka - 10 plátkov
Pomaranče
Koreňová zelenina
Borievky
Soľ
Bobkový list
Čierne korenie
Nové korenie
Maslo
Vývar
Biele víno polosladké
Hladká múka
Pomarančová šťava
Trstinový cukor
Zemiaky
Korenie na americké zemiaky
Mix šalátov
Cherry paradajky
Citrón
Olivový olej
Postup:
Divinu očistíme a nakrájame na plátky. Pripravíme si pác - koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a zasypeme ňou mäso. Vo vode necháme zovrieť soľ, čierne korenie, nové korenie, borievky a bobkový list. Mäso a zeleninu zalejeme týmto vývarom a necháme postáť cez noc. Mäso vyberieme z pácu, uložíme na pekáč vystlaný pomarančmi a pečieme cca 2 hodinky do mäkka. Zemiaky v šupke umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme korením a pečieme do mäkka cca hodinku. Omáčku si pripravíme na panvici. Rozpustíme maslo, pridáme lyžicu hladkej múky, opečieme do zlatista a zalejeme vývarom. Prilejeme 1,5 dcl bieleho vínka a pomarančovú šťavu z 2 pomarančov. Omáčku varíme na malom ohni kým sa víno nevyparí. Nakoniec nasypeme 2 lyžičky trstinoveho cukru a necháme všetko spolu prevariť. Šalát si umyjeme a nakrájame paradajky. Pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a trošku nasekanej mäty. Všetko spolu zmiešame a servírujeme.