Hlavné jedlo: Divočina volá..

Hlavné jedlo: Divočina volá

Divina na pomarančoch, opekané zemiaky a pomarančová omáčka.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

Stehno z diviaka - 10 plátkov

Pomaranče

Koreňová zelenina

Borievky

Soľ

Bobkový list

Čierne korenie

Nové korenie

Maslo

Vývar

Biele víno polosladké

Hladká múka

Pomarančová šťava

Trstinový cukor

Zemiaky

Korenie na americké zemiaky

Mix šalátov

Cherry paradajky

Citrón

Olivový olej

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Divinu očistíme a nakrájame na plátky. Pripravíme si pác - koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a zasypeme ňou mäso. Vo vode necháme zovrieť soľ, čierne korenie, nové korenie, borievky a bobkový list. Mäso a zeleninu zalejeme týmto vývarom a necháme postáť cez noc. Mäso vyberieme z pácu, uložíme na pekáč vystlaný pomarančmi a pečieme cca 2 hodinky do mäkka. Zemiaky v šupke umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme korením a pečieme do mäkka cca hodinku. Omáčku si pripravíme na panvici. Rozpustíme maslo, pridáme lyžicu hladkej múky, opečieme do zlatista a zalejeme vývarom. Prilejeme 1,5 dcl bieleho vínka a pomarančovú šťavu z 2 pomarančov. Omáčku varíme na malom ohni kým sa víno nevyparí. Nakoniec nasypeme 2 lyžičky trstinoveho cukru a necháme všetko spolu prevariť. Šalát si umyjeme a nakrájame paradajky. Pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a trošku nasekanej mäty. Všetko spolu zmiešame a servírujeme.

Tagy: Jedlo