hlavne jedlo: Flakota mäsa v lese

Hlavné jedlo: Flakota mäsa v lese

Hovädzí steak s restovanými zemiakmi a slaninkou.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

Soľ

Čierne korenie

Cibuľa

Smotana na varenie

Sušené hríby

Zemiaky

Oravská slaninka

Cesnak

Olivový olej

Pravá sviečková

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Hovädzia sviečkovú očistíme, utrieme dosucha, nakrájame na 200 g steaky posolíme a okoreníme. Na panvici si rozpálime olej a mäso sprudka osmažíme, aby boli krásne médium. Na druhej panvici orestujeme na olivovom oleji cibuľku a sušené dubáky a prelisovaným cesnakom, posolíme, pokoreníme, pridáme a smotanu a necháme prevariť nech natiahne dobrú chuť a hustotu. Na tretej panvici si orestujeme cibuľku s oravskou slaninkou, po čase pridáme aj očistené, uvarené a umyté zemiaky nastrúhane na hrubo a necháme ich opiecť do zlatista, na záver pridáme trochu cesnaku. 

Tagy: Jedlo