hlavne jedlo Dva prsty do neba

Hlavné jedlo: Dva prsty do neba

Mladý jelenček strelený pred mesiacom s karlovarským knedlíkom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

750 g mladé jelenie mäso

Cibuľa

Soľ

Cesnak

Biele vínko

Domáci vývar z kostí

Bravčová masť

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mäso okoreníme a osolíme a opečieme na panvici. Do výpeku dáme cibuľu a zalejeme vývarom. Dochutíme cesnakom a korením a podusíme.

Domáca knedľa:

10 ks (alebo žemle)

rožky staršie

200 ml mlieko

3,5% 30 g maslo

2 ks vajcia

40 g múka hrubá

pažítka čerstvá

vňať petržlenová čerstvá

oriešok muškátový

korenie čierne mleté

soľ

Postup: 

Rožky si nakrájame na malé kocky, pridáme mlieko rozmiešané so žĺtkami a soľou ,chvíľu necháme odstáť. Potom pridáme rozohriaté vlažné maslo, hrubú múku, tuhý sneh z dvoch bielkov, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej pažítky, muškátový oriešok (medzi prsty), mleté čierne korenie, soľ. Ak sa nám cesto lepí pridáme ešte trochu hrubej múky. Z urobeného cesta si vytvarujeme knedľu a zabalíme ju do potravinárskej fólie alebo utierky a na obidvoch koncoch zaviažeme špagátom. Knedle varíme vo vriacej vode 20 minút, po vybratí dáme dolu potravinársku fóliu a môžeme servírovať.

Tagy: Jedlo