Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
750 g mladé jelenie mäso
Cibuľa
Soľ
Cesnak
Biele vínko
Domáci vývar z kostí
Bravčová masť
Postup:
Mäso okoreníme a osolíme a opečieme na panvici. Do výpeku dáme cibuľu a zalejeme vývarom. Dochutíme cesnakom a korením a podusíme.
Domáca knedľa:
10 ks (alebo žemle)
rožky staršie
200 ml mlieko
3,5% 30 g maslo
2 ks vajcia
40 g múka hrubá
pažítka čerstvá
vňať petržlenová čerstvá
oriešok muškátový
korenie čierne mleté
soľ
Postup:
Rožky si nakrájame na malé kocky, pridáme mlieko rozmiešané so žĺtkami a soľou ,chvíľu necháme odstáť. Potom pridáme rozohriaté vlažné maslo, hrubú múku, tuhý sneh z dvoch bielkov, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej pažítky, muškátový oriešok (medzi prsty), mleté čierne korenie, soľ. Ak sa nám cesto lepí pridáme ešte trochu hrubej múky. Z urobeného cesta si vytvarujeme knedľu a zabalíme ju do potravinárskej fólie alebo utierky a na obidvoch koncoch zaviažeme špagátom. Knedle varíme vo vriacej vode 20 minút, po vybratí dáme dolu potravinársku fóliu a môžeme servírovať.