Hlavné jedlo: Nič nie je stratené

Hlavné jedlo: Nič nie je stratené

Bravčová Panenka v Sous vide s domácimi gnocchi preliata kuriatkovou omáčkou.

Vyskúšajte u vás recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

1 kg bravčová panenka

Tymian

Soľ

Čierne korenie

Slanina

1 kg zemiaky

2 ks vajcia

150 g hladká múka

300 g hríby kuriatka

300 ml smotana na varenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Bravčovú panenku očistíme od šliach, zabalíme do potravinárskej fólie s pridaným tymianom a vytvarujeme do šúľancov. Takto varíme pri teplote 80 až 90 °C. Po uvarení vyberieme a necháme vychladnúť. Panenku vyberieme z fólie, nasolíme a okoreníme a zabalíme ju do slaninky pre lepšiu chuť a pomaly pečieme pri teplote 190 °C . Každých 10 minút panenku jemne oblievame výpekom.

Postup prípravy gnocchi:

Uvarené zemiaky pretlačíme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle a osolíme a okoreníme. Potom pridáme vaječné žĺtky a hladkú múku a rukami vypracujeme cesto. Z pripraveného cesta si odrežeme kúsok, z ktorého na pracovnej doske pomúčenej polohrubou múkou vytvarujeme valček. Ten následne rozdelíme na dve rovnaké časti. Na sporák si pripravíme hrniec z vriacou vodou a varíme cca 5 minút. Potom vyberieme a dávame chladiť do studenej vody.

Postup prípravy omáčky:

Kuriatka si dáme do hrnčeka, pridáme smotanu na varenie a spolu povaríme. Soľ a korenie pridávame podľa chuti.

Tagy: Jedlo