Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1 kg bravčová panenka
Tymian
Soľ
Čierne korenie
Slanina
1 kg zemiaky
2 ks vajcia
150 g hladká múka
300 g hríby kuriatka
300 ml smotana na varenie
Postup:
Bravčovú panenku očistíme od šliach, zabalíme do potravinárskej fólie s pridaným tymianom a vytvarujeme do šúľancov. Takto varíme pri teplote 80 až 90 °C. Po uvarení vyberieme a necháme vychladnúť. Panenku vyberieme z fólie, nasolíme a okoreníme a zabalíme ju do slaninky pre lepšiu chuť a pomaly pečieme pri teplote 190 °C . Každých 10 minút panenku jemne oblievame výpekom.
Postup prípravy gnocchi:
Uvarené zemiaky pretlačíme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle a osolíme a okoreníme. Potom pridáme vaječné žĺtky a hladkú múku a rukami vypracujeme cesto. Z pripraveného cesta si odrežeme kúsok, z ktorého na pracovnej doske pomúčenej polohrubou múkou vytvarujeme valček. Ten následne rozdelíme na dve rovnaké časti. Na sporák si pripravíme hrniec z vriacou vodou a varíme cca 5 minút. Potom vyberieme a dávame chladiť do studenej vody.
Postup prípravy omáčky:
Kuriatka si dáme do hrnčeka, pridáme smotanu na varenie a spolu povaríme. Soľ a korenie pridávame podľa chuti.