Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1,5 kg batáty
1 l kokosové mlieko
5 ks kačacie prsia
soľ
korenie
3 ks pomaranč
cukor
voda
hráškové lusky
červená reďkovka
bylinky na dozdobenie
Postup:
Batáty očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť s kokosovým mliekom pokiaľ sa nám úplne nerozvaria, vyparí sa prebytočná voda a potom rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Kačacie prsia okoreníme, osolíme a dáme zavákuovať. Potom na cca 40 minút dáme do sous vidu. Medzitým si pripravíme pomarančovú omáčku. Urobíme si karamel z trstinového cukru, pridáme doň vodu a potom do zmesi vytlačíme pomarančovú šťavu. Omáčku necháme zredukovať. Potom kačacie prsia po suvidovaní opražíme na panvici s kožou nadol, nakrájame a podávame. Tanier zdobíme s červenou reďkovkou a s hráškovými luskami, ktoré najprv ponoríme do teplej a potom studenej vody.