Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Hovädzia sviečkovica z vyzretého mäsa
Soľ
Korenie
Olivový olej
Olej
Maslo
Omáčka:
Šalotka
Olej
Celé čierne korenie
Hovädzí vývar
Smotana
Soľ
Príloha:
Zemiaky
Masť
Soľ
Korenie
Šalát:
Rukola
Rajčina
Uhorka
Olivový olej
Citrón
Soľ
Postup:
Mäso si vyberieme z chladu aspoň 3 hodiny vopred a necháme ho pri izbovej teplote. Mäso si okoreníme a osolíme a zatiahneme na rozpálenej panvici zo všetkých strán a následne pridáme maslo. Takto pripravené mäso vložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme do požadovanej teploty podľa preferencie prepečenia. Mäso necháme 10 - 15 minút odležať. Na panvici, kde sme pripravovali steak si spravíme omáčku. Orestujeme šalotku, pridáme vývar, ktorý sme si pripravili zo špikových kostí. Pridáme korenie a smotanu. Omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu a dochutíme soľou. Ako prílohu podávame zemiaky nakrájané na plátky, opekáme ich na kačacej masti ako hranolky.