Hlavné jedlo: Dozrelo až na tanier

Hlavné jedlo: Dozrelo až na tanier

Steak.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

Hovädzia sviečkovica z vyzretého mäsa

Soľ

Korenie

Olivový olej

Olej

Maslo

Omáčka:

Šalotka

Olej

Celé čierne korenie

Hovädzí vývar

Smotana

Soľ

Príloha:

Zemiaky

Masť

Soľ

Korenie

Zdroj: TV JOJ

Šalát:

Rukola

Rajčina

Uhorka

Olivový olej

Citrón

Soľ

Postup:

Mäso si vyberieme z chladu aspoň 3 hodiny vopred a necháme ho pri izbovej teplote. Mäso si okoreníme a osolíme a zatiahneme na rozpálenej panvici zo všetkých strán a následne pridáme maslo. Takto pripravené mäso vložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme do požadovanej teploty podľa preferencie prepečenia. Mäso necháme 10 - 15 minút odležať. Na panvici, kde sme pripravovali steak si spravíme omáčku. Orestujeme šalotku, pridáme vývar, ktorý sme si pripravili zo špikových kostí. Pridáme korenie a smotanu. Omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu a dochutíme soľou. Ako prílohu podávame zemiaky nakrájané na plátky, opekáme ich na kačacej masti ako hranolky.

Tagy: Jedlo