
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Bravčová krkovička 2 kg
Kyslá kapusta 2 kg
Bravčová masť 1 PL
Voda 500 ml
Cibuľa 2 ks
Bobkový list 4 ks
Čierne mleté korenie 1/2 KL
Červená mletá paprika 1 PL
Soľ 2 KL
Smotana na šľahanie 400 ml
Hladká múka 1 PL
Postup:
Umyté mäso si opracujeme, nakrájame na malé kúsky. Na bravčovej masti usmažíme cibuľu do zlatista, pridáme mletú červenú papriku aby sa trosku zasmažila, no nie moc lebo môže zhorknúť. Pridáme mäso a necháme ho zatiahnuť. Následne osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a zalejeme vodou. Necháme variť približne 30 minút a následne pridáme premytú, nakrájanú kapustu. Varíme približne 2 hodiny. Zahustíme smotanou zmiešanou s lyžicou hladkej múky a následne precedíme do segedínu pri stálom miešaní. Prevaríme cca 15 minút.
Knedľa:
Polohrubá múka 500 g
1 vajce
Kvasnice1/2
Mlieko1 dl
Soľ 2 KL
Cukor kryštálový 1/2 KL
Postup:
Pripravíme si kvások z vlažného mlieka kde nejaké rozpustiť cukor a pridáme rozdrvené kvasnice. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Do misy dáme múku, soľ a celé vajíčko. Pridáme kvások a vymiesime. Misu prekryjem utierkou a dáme na cca 30 až 40 minút kysnúť. Vykysnuté cesto dáme na pracovnú dosku a ešte premiesime. Takéto cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a vytvarujeme knedle, ktoré nejaké ešte 10 minút odpočívať pod utierkou. Následne vložíme do vriacej vody a prikryté ich varíme 17 minút. Po 17 minútach ich vyberieme a natrieme olejom.