![Hlavné jedlo: Miešané filé po našom](https://static1.joj.sk/html/assets/img-transparent.png)
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 kg ryža guľatozrnná
2 kg nových zemiakov
1 kg bravčového karé
1 kg kuracích pŕs
300 g šunky
500 g húb
Plátkový syr
250 ml smotany na varenie
200 g múky
5 vajíčok
0,5 l mlieka
1 l vody
500g strúhanky
Olej
horčica
Soľ
Korenie
Cibuľa
Petržlenová vňať
Bravčové karé:
Mäso nakrájame, naklepeme, osolíme. V miske si zmiešame múku s čiernym korením a obalíme v tom mäso, ktoré sme si predtým potreli horčicou. Obalené mäso opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Vo výpeku z mäsa orestujeme hríby, osolíme, okoreníme a necháme chvíľku dusiť. zalejeme smotanou a vložíme opečené karé.
Kuracie prsia:
Kuracie prsia nakrájame a naklepeme, zasolíme. Naplníme šunkou a syrom. Obalíme v trojobale a vypražíme na oleji. Zemiaky nakrájame na štvrtky, osolíme, okoreníme korením na opekané zemiaky, premiešame a dáme piecť, kým nebudú chrumkavé. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.