Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Losos:
Surového lososa s kožou si pred pečením okoreníme, osolíme a pokvapkáme citrónom. Na panvicu pridáme maslo, necháme roztopiť na strednom stupni a pridáme lososa. Opečieme z každej strany 2 - 3 minútky, aby bol losos perfektne pripravený.
Hraškovo-zemiakové pyré:
Ako prvé si dáme uvariť 4 - 5 stredne veľkých zemiakov. Po uvarení zo zemiakov spravíme klasickú kašu. Zjemniť ju môžeme trochou smotany na šľahanie.
Hráškove pyré:
1 menšia cibuľa
100 g masla
200 g mrazený hrach
Soľ, čierne korenie
150 ml vody
120 ml smotany na šľahanie (33 %)
Postup:
Nakrájanú cibuľu na jemno si orestujeme na masle. Pridáme hrášok, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou.. Pridáme smotanu a varíme kým nám hrášok nezmäkne. Po uvarení hrášku zmes rozmixujeme ponorným mixérom na kašu. Keď máme pyré príliš husté, pridáme trochu vody alebo smotany, len na zjemnenie. Ak by sme chceli ešte jemnejšie pyré, môžeme našu hráškovú zmes prepasírovať cez sitko. Na záver pyré zmiešame s pripravenou zemiakovou kašou a máme hotovo.
Grilovaná zelenina:
brokolica
cuketa
malé papriky farebné
mrkva
parmezán
olivový olej
Postup:
Zeleninu nakrájanú na kocky, kolieska alebo vami zvolený tvar si pridáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na zeleninu pridáme kúsky parmezánu, pokvapkáme olivovým olejom, spolu všetko premiešame a dáme piecť na 200 stupňov na 15 - 20 minút. Pri servírovaní dozdobíme korením štyroch farieb a na lososa môžeme pridať pažítku či ľubovoľnú bylinku podľa vašej chuti.