Hlavné jedlo: Prerastené do krásy

Hlavné jedlo: Prerastené do krásy

Marinovaný bôčik so zemiakmi.

Ochutnajte u vás recept z Bez servítky!

Suroviny:
Bôčik
Mrkva
Petržlen
Sedano
Zemiaky
Slanina
Redkovka
Pór
Smotana na varenie 31%
Cesnak
Cibuľa
Maslo
Soľ
Korenie
Med
Olej
Bylinky
Víno

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Bôčik:

Bravčový bôčik napácujeme ideálne deň pred pečením (soľ, korenie, cesnak, cibuľa, olej). Bôčik dáme na plech, pridáme očistenú mrkvu, petržlen, sedano, cesnak a cibuľu. Dáme piecť na 180 stupňov na 3 hodiny. Po upečení potrieme zmesou (olej, soľ, korenie, cesnak, med) dáme zapiecť do zlatista.


Zemiakové variácie:

Zemiaky si uvaríme spolu na všetkých druhy. Z jednej dávky urobíme pyré, kde dáme zemiaky, smotanu, maslo a soľ. Rozmixujeme do hladka. Na druhú variáciu si urobíme na panvičke cibuľku so slaninou pekne do zlatista a pridáme zemiaky. Zmiešame do hustej hmoty a urobíme guľky, ktoré následne obalíme v trojobale (múka, vajíčko, strúhanka) a vysmažíme do zlatista. Posledný variant je zemiak na masle, kde si necháme väčší kus zemiaku a s bylinkami ho opečieme na masle do zlatista.

Pórová omáčka:

V rendliku rozpustíme maslo, pridáme nastrúhanú reďkovku a opečieme. Pridáme pór, podlejeme vínom a necháme vyredukovať. Následne rozmixujeme, pridáme smotanu, soľ a korenie a ak máme po ruke bylinky, môžeme použiť niečo svieže. Omáčku privedieme do varu, odstavíme z ohňa a pridáme maslo.

Tagy: Jedlo